Beleef SAIL-In bij Rijkswaterstaat

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – De tall-ships varen vlak voor jou langs als jij op 19 augustus naar het sluizencomplex in IJmuiden komt.

SAIL 2005a
Foto: © Dirk-Jan Prins

De schepen komen dan van de Noordzee en moeten door een van de sluizen in IJmuiden om over het Noordzeekanaal naar Amsterdam te varen. Jij kan de aankomst en het schutten van de schepen van dichtbij meemaken. Rijkswaterstaat nodigt jou uit om de SAIL-In te beleven op het sluizencomplex in IJmuiden. Hier lees je wat er allemaal te doen is die dag.

SAIL-In parade kijken op de mooiste plek

Naar verwachting gaan de meeste tall-ships in de ochtend van 19 augustus tussen 09.00 uur en 14.00 uur door de sluizen van IJmuiden. Rijkswaterstaat heeft de mooiste plek van haar sluizencomplex ingericht om de binnenvarende tallships goed te kunnen bekijken. Vanaf de Middensluisweg heb jij uitzicht op de Noordersluis en de Middensluis. Aan twee kanten komen de schepen voorbij als zij langzaam de sluiskolk invaren. Daar is een terras vanwaar jij dit mooie schouwspel prima kunt zien. Vanuit één van de vele gele zitzakken langs de kant, droom jij weg naar de tijd dat er alleen nog maar tall-ships waren.

Rijkswaterstaat-paviljoen

Hier staat ook het Rijkswaterstaat-paviljoen met informatie over projecten van Rijkswaterstaat zoals de nieuwe zeesluis en de renovatie van de Velsertunnel. Verder is er allerlei kleinschalige horeca, muziek en zijn er activiteiten voor kinderen. Ook zal een shantykoor op gezette tijden een oud zeemanslied inzetten. Kortom, het wordt een mooie dag op het sluizencomplex.

Bereikbaarheid Sluiscomplex bij SAIL-In

Op 19 augustus is het sluizencomplex alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers en afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Wie vanuit Velsen-Noord komt, kan parkeren op de Noordersluisweg. Er is echter maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Wie op de fiets komt, kan ‘parkeren’ in een van de fietsenstallingen op het sluizencomplex.

Naar SAIL

Op sail.nl krijgen bezoekers de meest actuele informatie over de beste manier om vanuit de eigen woonplaats naar de verschillende SAIL-locaties te gaan. Met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. Deze informatie is mogelijk gemaakt door de Praktijkproef Amsterdam. De Praktijkproef Amsterdam test op grote schaal innovatieve methodes om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Klik hier voor de overzichtskaart van de inrichting door Rijkswaterstaat.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz