Bert Kisjes Europees onderscheiden

NIEUWS

IMG_0517

WIJK AAN ZEE – Bert Kisjes, de initiatiefnemer van Wijk aan Zee Cultureel dorp van Europa heeft op 15 april onverwacht, tijdens een bezoek aan Straatsburg, uit handen van Paul Rubig van o.a. dorpsontwikkeling en voorzitter van de PAN (Europese Christen Democraten uit Oosterijk) een onderscheiding in ontvangst mogen nemen. 

Links op de foto is de Oostenrijkse Eurocommissaris voor regionale zaken Johannes Hahn uit Oostenrijk.  Paul Rubig is voorzitter van de werkgroep Pan Europa van het Europese parlement. Deze werkgroep wordt gevoed door de Pan europese beweging, een beweging die teruggaat op Richard Coudenhove-Kalergi en later Oto von Habsburg. Deze beweging heeft behoorlijk bijgedragen aan de eenheid van Europa en de latere EEG en EU. Zij zijn precies 100 jaar vóór cultureel dorp opgericht (1899). Zij spreken vooral over culturele eenheid.

Bert is in Straatsburg bij het Europarlement op uitnodiging van een Bretons parlementslid. De inspanningen die die Bert geleverd heeft voor de Europese Cultureel dorpen is niet onopgemerkt gebleven. Sinds 1999 zet Bert Kisjes zich onvermoeibaar in voor dorpen uit veel Europese landen. De eigen kracht van dorpen op de politieke agenda plaatsen was de afgelopen 15 jaar steeds zijn doel. Vorig jaar stopte hij als coördinator van de Internationale contacten.

En dan nu, voor zijn belangrijke werk, een Europese erkenning. Bert blijft overigens volop actief in Wijk aan Zee met alles wat het het cultureel dorp betreft.


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz