Beverwijk tegen nieuwe dienstregeling NS

NIEUWS

Stationsgebouw

BEVERWIJK – Het college van Beverwijk heeft met een brief aan de directie van de NS bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen wijziging in de dienstregeling vanaf 2015.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen de dienstregeling op de Kennemerlijn tussen Alkmaar en Haarlem aanpassen, met grote gevolgen voor de bediening van station Beverwijk. De NS willen de Intercityverbinding met Alkmaar en Haarlem vervangen door een stoptrein. Buiten de spits komen er minder treinen te rijden. Ook verdwijnt de rechtstreekse verbinding met Amsterdam buiten de spits.

Beverwijk vindt deze wijzigingen slecht voor de reizigers en slecht voor het functioneren van station Beverwijk als knooppunt voor het openbaar vervoer in de IJmond. Reistijden nemen toe, waardoor het onaantrekkelijker wordt om de trein te nemen. Het verder uitkleden van de dienstregeling staat lijnrecht tegenover de huidige functie en de toekomstige ambitie van het knooppunt Beverwijk.

Het station van Beverwijk is een belangrijk overstappunt tussen trein, bus, auto en fiets en bedient niet alleen Beverwijk en de omliggende plaatsen Wijk aan Zee, Velsen-Noord en Heemskerk, maar ook grote bedrijven als Tata Steel en de Beverwijkse Bazaar. Alle buslijnen van de regio halteren bij het station van Beverwijk, wat de knoopfunctie versterkt. Ook is er een P+R-terrein, wat een gemakkelijke overstap van auto naar trein mogelijk maakt. Daarnaast investeren gemeente en provincie in de bouw van een ondergrondse fietsenstalling en werken we aan infrastructuur om het OV-knooppunt beter bereikbaar te maken voor zowel fiets als bus.

Het college vindt de keuze van de NS om te gaan schrappen in de dienstregeling dan ook onbegrijpelijk en verwacht dat de NS terugkomen op het voornemen om de dienstregeling aan te passen.

Bron: Gemeente Beverwijk
Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz