Blauwe Vlag voor Wijk aan Zee

NIEUWS
Bron en Foto: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK / WIJK AAN ZEE – Wethouder Cecilia van Weel-Niesten ontving vrijdag 9 mei jl. uit handen van weerman Peter Timofeeff de Blauwe Vlag voor Wijk aan Zee.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 159 Blauwe Vlaggen toegekend, 100 jachthavens en 59 stranden. De Blauwe vlaggen 2014 werden op 8 mei uitgereikt in IJmuiden aan Zee.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Wijk aan Zee ontving de Blauwe Vlag voor de 2e keer op rij. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt wethouder Van Weel-Niesten. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van ons strand. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Wijk aan Zee onder andere in het project van de afkoppeling van het riool. Mede dankzij de bewoners is dat een zeer geslaagd project geworden. De toekenning van de Blauwe Vlag beschouw ik als een blijk van waardering voor onze inzet.”

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz