Boem!

NIEUWS
ontploffing
Vuurbal

WIJK AAN ZEE – Gisteravond werd Wijk aan Zee in de vooravond opgeschrikt door een zeer harde knal.

Bewoners geven aan deze gehoord te hebben vanuit de omgeving van het Paasduin. Natuurlijk gaan de eerste gedachten dan gelijk uit naar Tata Steel. Maar Tata is uit te sluiten! Na grondig geïnformeerd te zijn door Tata, blijkt dat er bij Tata Steel geen enkel incident zich heeft voorgedaan.

Navraag bij de politie leert dat er ook bij hen geen meldingen zijn. Wel konden zij aangeven dat er diverse keren navraag is geweest. De veiligheidsregio is op vrijdag na 17.00u tot de maandag 9.00u niet bereikbaar. Deze geven aan, indien er een spoedgeval is, 112 gebeld moet worden. Tja en die weten weer van niets. Meerdere bewoners spreken van een dreun zo hard, dat het huis stond te trillen. Sterker, de klap is ook in Beverwijk waargenomen. Al met al, er is niet te traceren wat er werkelijk aan de hand was. Eén instantie geeft aan dat het misschien het opruimen van oude munitie kan zijn. Alleen zijn de instanties die daarvan op de hoogte moeten zijn dit niet en weer anderen zijn niet bereikbaar.

Een andere optie, een experiment van onverlaten met zeer zwaar vuurwerk. Steeds vaker komt het voor dat zeer zwaar vuurwerk, gekoppeld aan elkaar, tot een zeer zware explosie kan leiden. Deze explosies gaan ook gepaard met enorme vuurballen. Dit is misschien de verklaring dat er na de dreun vuurgloed zichtbaar was.

In ieder geval heeft de speurtocht naar de toedracht tot op heden niets opgeleverd. Behalve dan dat Tata uitgesloten kan worden. Het is raadzaam om opmerkzaam te blijven en bij onraad of verdachte situaties de politie te bellen op nummer 112.  


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Boem!

  1. Er is ook een bericht op prikbord wijk aan zee geplaatst,is dit dan uit zijn duim gezogen.
    Als ik dit lees is er zelfs gevaar van eigen leven leuk om bij zo,n firma te mogen werken.
    Is altijd weer spannend als je thuiskomt.

Comments are closed.