Brandend zand….

NIEUWS

Wijk aan Zee is in korte tijd aardig in waarde gestegen.

Niets te zien op de Noord-Pier, maar bij inzoom verschijnt er een waardevolle muurschildering        Foto: Dirk-Jan Prins
Foto: Dirk-Jan Prins

Zoals bij een veiling het schilderij van Banksy, het meisje met de ballon, zichzelf verscheurde, werd er toch nog vele miljoenen voor neergeteld op een veiling. Nu wil het geval dat op het beton van Wijk aan Zee een schildering van hem is aangetroffen. Maar ook op de Noord-Pier. Op zijn schildering laat hij zien, met een rood schepje en rood emmertje, dat het niet meer verantwoord is om zonder bescherming nog op het strand te spelen dankzij Harsco en Tata Steel. Dit betonblok en de betonmuur waarop hij in Wijk aan Zee zijn schildering heeft achtergelaten, is niet door een schrededeler te halen. Zo is de schildering van Banksy een waardevolle aanvulling voor het dorp en wellicht een toeristentrekker.

De schildering bij de opgang van het Strandhuis              Foto: Dirk-Jan Prins

Ook bij Tata Steel in Wales (Engeland) heeft Banksy het nodige stof doen opwaaien nadat hij een meisje op een muur tekende met mond open om sneeuwvlokken op te opvangen. Echter blijkt, volgens zijn tekening, dat het gaat om de neerslag van Tata Steel Wales.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz