Brandwondencentrum Beverwijk start Huidcentrum

NIEUWS
Bron & Foto: RKZ

BEVERWIJK – Brandwondencentrum Beverwijk start Huidcentrum

“Huid-, litteken- en (complexe) wondzorg in Nederland kan beter en efficiënter,” dat zegt Paul van Zuijlen, plastisch chirurg van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk. Reden voor het ziekenhuis om naast het Brandwondencentrum het RKZ Huidcentrum te starten.  Zo worden patiënten op één locatie binnen een veilige ziekenhuisomgeving behandeld door een multidisciplinair specialistisch team.

Littekens, spataderen en huidkanker, maar ook wonden door bacteriële infecties zoals door de vleesetende bacterie, ongevalswonden en complexe huidproblemen. ‘Wij zien dat patiënten vaak langer dan nodig worden geconfronteerd met lijden aan een (chronische) wond, in veel gevallen te lang rondlopen met pijnklachten en dat hierdoor de kosten onnodig hoog zijn. Met het RKZ Huidcentrum willen wij ervoor zorgen dat zowel patiënten als verwijzers weten dat zij bij ons terecht kunnen voor efficiënte huid-, litteken en (complexe) wondzorg.

Vanwege de expertise in het RKZ Brandwondencentrum worden al langere tijd patiënten voor de behandeling van huid- litteken- en (complexe) wonden vanuit andere ziekenhuizen doorverwezen naar de chirurgen van het Rode Kruis Ziekenhuis. “Door de bundeling van kennis van diverse disciplines, waaronder dermatologie, brandwondenzorg, plastische chirurgie, (vaat) chirurgie en ergotherapie binnen het RKZ Huidcentrum, denken wij patiënten beter en sneller van dienst te zijn.”

Volgens Van Zuijlen komt het RKZ Huidcentrum hiermee tegemoet aan de dringende landelijke oproep van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) om wondzorg in Nederland te verbeteren. In een kritisch rapport liet de inspectie januari dit jaar weten ‘dat kennis en ervaring van wondzorg verspreid is over meerdere medische specialisaties en dat onderlinge communicatie over wondbehandeling gering is’. Paul van Zuijlen geeft aan dat het RKZ Huidcentrum het antwoord is op dit probleem. “Vrijwel iedereen in Nederland weet dat je voor excellente brandwondenzorg direct terecht kunt in Beverwijk. Wat wij willen is dat iedereen weet dat dit ook geldt voor patiënten met huid-, litteken- en complexe wondproblemen.”
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz