“Bree”de belangstelling voor de Bree

NIEUWS

BEVERWIJK – Donderdag 17 november was het de beurt voor de pers om bijgepraat te worden over de Breestraat.

dsc01424a
Tim de Rudder met aanwezig pers          Foto: Dirk-Jan Prins

Tijdens de wandeling, die werd ingezet door wethouder Tim de Rudder, werd al snel duidelijk dat het bijna een onmogelijke zaak is om de neuzen van alle pandeigenaren dezelfde kant op te krijgen. Er is toch een poging gedaan en dit resulteerde in een samenwerking van 30 eigenaren. 30 van de ruim 140 waar de Breestraat mee te maken heeft. De vereniging heet Eigenaren Vereniging Centrum Breestraat (EVCB) Met deze eigenaren en de betrokken makelaars, zijn goede afspraken gemaakt. Dit heeft geresulteerd dat er ondertussen 7 nieuwe ondernemingen bijgekomen zijn, 5 verhuizingen naar de Bree hebben plaatsgevonden en 8 verbouwingen zijn uitgevoerd. Bovendien heeft er 1 doorstart plaatsgevonden.

Tijdens de wandeling werd duidelijk dat de Breestraat teruggebracht wordt in de oude sfeervolle straat. Voor deze sfeer moeten 4 rijen bomen geplaatst worden die hopelijk aan de knusheid en gezelligheid gaan meewerken. Maar De Bree is er nog lang niet. Alhoewel er veel onderhandelingen zijn over de overgebleven leegstand, is het de bewoner die alleen de lege panden ziet en niet de vooruitgang. Vandaar, zo zegt de wethouder, dat het tijd werd om de pers op de hoogte te stellen over de vooruitgang van de Breestraat.

Met veel enthousiasme werd ook duidelijk dat de bovenverdieping van de Beverhof ingevuld wordt met een ruim 2000 vierkante meter groot Wereld Restaurant met eigen buiten opgang, lift en trap.

Zodra in 2017 alle werkzaamheden zijn afgerond, moet de Bree het kloppend hart hebben terug verworven van de inwoners van Beverwijk en het liefst ook van de omliggende gemeenten.


tassenwinkel
Klik op bord voor online winkelen

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz