“Buiten spelen”

NIEUWS

Fotoverslag van de wedstrijden in Hilversum

Wereldkampioen schaken Magnus Carlsen die een snel partijtje speelt tegen Bert uit Sesamstraat, voor aanvang van de vijfde speelronde van het Tata Steel Chess Tournament in Beeld en Geluid in Hilversum.

Magnus Carlsen, Viswanathan Anand, Anish Giri en de ander grootmeesters van de Tata Steel Masters zijn zojuist in Beeld en Geluid in Hilversum begonnen aan de 5e ronde van het Tata Steel Chess Tournament.

Burgemeester Pieter Broertjes opende de ronde met een gongslag. De grootmeesters werden bij aankomst in de mediastad welkom geheten door tv-helden Bert, Ernie, Pino, Koekiemonster, Elmo en Tommie uit Sesamstraat.

Niet alleen de wereldtop, maar ook een groep van 100 jongeren uit Hilversum spelen vandaag in Beeld en Geluid een schaaktoernooi. Tevens vinden er in Beeld en Geluid symposia plaats over het inzetten van nieuwe technologieën om denksport te ontwikkelen en over de maatschappelijke betekenis van schaken binnen het bedrijfsleven, met als gastspreker voormalig minister Pieter Winsemius.

Chess On Tour als katalysator

Tata Steel gaat voor jongeren in de IJmond en in de speelsteden uit Chess On Tour een programma  opzetten om schaken op scholen te stimuleren. In dat kader heeft het staalbedrijf vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. “Sinds de start in 2014 heeft Chess On Tour in de speelsteden als een katalysator gewerkt waar het gaat om schaken op scholen en in buurthuizen”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland. “Zo zijn in Rotterdam en Utrecht initiatieven ontstaan om jeugdschaak te stimuleren. Wij gaan nu in alle speelsteden actief het opzetten van schaakprogramma’s voor jongeren stimuleren.”


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz