Burendag Tata Steel

NIEUWS
tata brandweer
Foto: Dirk-Jan Prins

WIJK AAN ZEE – Staalbedrijf verwelkomt buren tijdens ’Beleef Tata Steel’

Op zaterdag 10 oktober heet Tata Steel van 10.00 tot 16.00 uur zijn buren welkom tijdens het ’Beleef Tata Steel’ evenement. Bewoners uit de regio kunnen per bus of trein een rondrit maken over het terrein van het staalbedrijf. Er zijn stands met uitleg over de processen en producten van Tata Steel. Bezoekers kunnen een praatje maken met directie en medewerkers van Tata Steel. En er is een breed scala aan uitdagende en boeiende activiteiten voor kinderen. Het evenemententerrein bevindt zich aan de achterkant van het Congrescentrum van Tata Steel.

Tata heeft in de regio een grote naamsbekendheid. Het bedrijf is letterlijk beeldbepalend voor de skyline van de IJmond. Veel omwonenden hebben een familielid of bekende die bij of voor Tata Steel werkt. En men ziet regelmatig de bussen met medewerkers voorbij komen, evenals de treinen, vrachtauto’s en schepen die ons bedrijf aandoen. Soms zorgen onze bedrijfsprocessen er helaas ook voor dat omwonenden ons ruiken of horen. Slechts een deel van onze buren heeft wel eens een kijkje achter de poorten kunnen nemen om zo een indruk te krijgen van onze activiteiten. Daarom zet Tata Steel op 10 oktober de deuren open voor iedereen die interesse heeft in dit bedrijf en de producten. Tata ziu het fijn vinden als veel buren van deze gelegenheid gebruik zouden maken. Tata Steel kijkt er naar uit om met de bezoekers een praatje te maken over Tata Steel, maar vooral ook over wat erbij hen leeft. Het is een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Op de informatiemarkt wordt uitleg verschaft over de processen en producten van Tata Steel. Er zijn speciale stands over het beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, over het staal voor onder meer de automobielsector, de bouw en de verpakkingsindustrie en over werken en carrièremogelijkheden bij Tata Steel. In de stand over het Tata Steel Chess Tournament kunnen bezoekers met vertegenwoordigers van het schaaktoernooi in gesprek gaan en zelf een partij schaak spelen.

Safety Centre

Binnenkort wordt het Safety Centre van Tata Steel geopend. Een centrale plek waar eigen medewerkers en firmamedewerkers worden getraind voordat zij bij Tata Steel aan de slag gaan. Bezoekers van ‘Beleef Tata Steel’ kunnen alvast een kijkje nemen in het Veiligheidscentrum. Om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur vertrekt er een bus voor een bezoek aan het Veiligheidscentrum. Kaartjes voor de veiligheidsrondritten zijn te krijgen bij de Veiligheidsstand op de informatiemarkt.

Rondritten

Elke 20 minuten vertrekt er een touringcar voor een rondrit over het terrein van Tata Steel. Om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.15 uur zijn er vanaf station Velserbosch rondritten met de stoomtrein. Tijdens de rondritten krijgen bezoekers uitleg van een gids, die alles weet over de processen en producten van het staalbedrijf. Kaartjes voor de bus- en treinritten zijn verkrijgbaar bij een speciale stand op het evenemententerrein. Buggy’s, kinderwagens en rolstoelen kunnen niet mee in de bus en trein.

Voetballen met profs Telstar

Voor de jonge bezoekers is er veel te beleven. Spelers van de selectie van Telstar zijn aanwezig om een balletje te trappen. De bedrijfsbrandweer biedt kinderen de kans om zelf een brandje te blussen en demonstreert hoe een auto wordt opengeknipt. Kinderen kunnen op diverse manieren zelf met techniek aan de slag. In het Hoogovens Museum is er een speurtocht en natuurlijk is er ook een springkussen.

Horecaplein

Bij diverse stands kunnen hapjes en drankjes worden gekocht. Er is binnen en buiten een terras, waar bezoekers uiteraard ook zelf meegebrachte etenswaren kunnen nuttigen. De Tata Steel Big Band verzorgt een aantal optredens op het horecaplein.

Aanmelden

Voor deelname aan ‘Beleef Tata Steel’ is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan via de website. Aanmelders ontvangen vervolgens per e-mail een toegangsbewijs. In verband met de veiligheidsvoorschriften is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het verstrekken van de toegangsbewijzen vindt plaats op volgorde van aanmelding. Er is beperkte gelegenheid om te parkeren tijdens ‘Beleef Tata Steel’. Daarom roept Tata Steel bezoekers op om zo veel mogelijk met de fiets te komen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz