Burgemeester krijgt DOEN-gids

NIEUWS
Bron: Gemeente Beverwijk

WIJK AAN ZEE – Initiatiefnemers Doreen Dekker en Ellen van Kaam hebben burgemeester Van Leeuwen de eerste officiële DOEN-gids overhandigd.

De dames zijn half februari gestart met een nieuw concept ‘We gaan wat DOEN’. Deze gids biedt een complete agenda met alle activiteiten die er te doen zijn in het kustgebied van Wijk aan Zee tot en met Camperduin. Daarnaast staat er onder andere informatie in over: waar de hond los mag lopen, wanneer het eb of vloed is of waar je duinkaarten koopt (Praktisch DOEN). Dit crossmediale platform bestaat uit een website (die goed te lezen is op tablet en smartphone) en een gedrukte DOEN-gids. Omdat 80% van de buitenlandse bezoekers Duitssprekend zijn, zijn alle teksten 1-op-1 in het Nederlands en Duits. De eerste-DOEN gids (oplage van 25.000 exemplaren) is half februari, net voor de krokusvakantie, verspreid. De reacties waren erg positief. De volgende DOEN-gids wordt deze week verspreidt. In deze gids heeft burgemeester Van Leeuwen een stukje over Wijk aan Zee geschreven. Wethouder Cecilia van Weel-Niesten was ook aanwezig bij de overhandiging.

De website wegaanwatdoen.nl is de actuele informatiebron en is ‘leading’ in het concept. Door een laagdrempelige manier van zoeken (op periode, interessegebied en/of plaats) vindt de geïnteresseerde de activiteiten in het aangegeven kustgebied snel en eenvoudig.

En wat uiteraard niet mag ontbreken zijn de overnachtingsmogelijkheden, het ruime aanbod van de horeca en de winkels. “Dit wordt in de komende tijd meer en meer uitgebreid”, vult Ellen aan. “Nu richten we ons eerst op het zo compleet mogelijke aanbod van activiteiten. Ook zorgen we voor korte informatie over de verschillende plaatsen in het kustgebied. Binnen de gemeente heeft ieder dorp zijn eigen DNA en dat dient goed te zijn verwoord.”

Naast de interactieve website is er een gedrukte gids, die gratis beschikbaar is. Hierin staan ‘de pareltjes’ waar je heen zou moeten gaan. Zoals de website een nagenoeg volledige dekking heeft, zo heeft de gids de functie de lezer te triggeren naar de website.

De gidsen liggen bij de horeca, accommodatieverschaffers en bij het Toeristen Informatie Punt aan de Voorstraat 12. Bovendien is de gids te lezen via de website.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz