Burgemeester Smit waarschuwt na vondst illegaal vuurwerk

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Vandaag heeft burgemeester Smit een bewoner aan de Beeckzanglaan een bestuurlijke waarschuwing opgelegd.

Dit op grond van art. 174a, lid 1 van de Gemeentewet. Op 3 december heeft de politie tijdens een controle 741 kilogram aan illegaal vuurwerk gevonden in de berging van de bewoner. De politie heeft de tip via Meld Misdaad Anoniem binnen gekregen.

Burgemeester Smit merkt de aanwezigheid van illegaal vuurwerk aan als een ernstige verstoring van de openbare orde. Daarom heeft hij volgens Wet Victoria de bewoner van de woning een bestuurlijke waarschuwing opgelegd. Als de bewoners binnen de komende drie jaar de openbare orde nogmaals ernstig verstoort vanuit zijn woning, dan kan de burgemeester de woning voor de duur van maximaal een jaar sluiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie wordt ook door de gemeente krachtig, eenduidig en consequent opgetreden.

De gemeente Beverwijk wil dat het prettig wonen, werken en ondernemen is in Beverwijk. Daarom zetten wij in op een schone, hele en veilige gemeente. Dit doet de gemeente door bereikbaar te zijn, afspraken na te komen, problemen integraal aan te pakken en handhavend op te treden wanneer nodig. Dat wil de gemeente samen met bewoners doen. Inwoners kunnen de gemeente laten weten wat er speelt, bijvoorbeeld via de App Waaksamen of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz