Buur, hoe is het?

NIEUWS

Afbeeldingsresultaat voor burendag 2019


BEVERWIJK – Bij het Sociaal team komen met enige regelmaat bewoners die zich zorgen maken over een buurman of buurvrouw, maar niet weten wat te doen.

Om bewoners hierin te ondersteunen, start het Sociaal team op burendag, 28 en 29 september, de actie ‘Buur, hoe is het met u?’ Buren signaleren vaak als een van de eersten dat het niet goed gaat met een buurtbewoner. Misschien dat deze zorgen niet terecht blijken te zijn. Maar wat als uw zorgen wel terecht zijn? Over deze zorgen praten kan al een belangrijke stap zijn. Met de nieuwe campagne “Buur, hoe is het met u?’ ondersteunt het Sociaal team inwoners om met een buur in gesprek te gaan.

Met de actie ‘Buur, hoe is het met u?’ geeft het Sociaal team buurtbewoner tips om met buren in gesprek te gaan. Daarnaast hebben zij ook een leuke ansichtkaart die buurtbewoners kunnen gebruiken om in contact te komen met buren. Het kaartje is een uitnodiging aan de buur om samen iets te ondernemen.

Burendag op 28 of 29 september

Burendag is dé dag waarop de buurt gezellig samenkomt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. In veel buurten organiseren de bewoners dan activiteiten. Het Sociaal team is aanwezig tijdens een deel van deze activiteiten. Het Sociaal team gaat graag met inwoners in gesprek over onze actie ‘Buur, hoe is het met u?’

Op zaterdag 28 september staat het Sociaal team op het gasveld tussen de Lekstraat en Amstelstraat, bij de activiteiten aan de Alzettestraat, Luxemburglaan, Moezelstraat en Sauerstraat en bij het buurthuis Wijk aan Duin. Op zondag 29 september sluit het Sociaal team aan bij de activiteiten aan de Olieslagerslaan.

Het Sociaal team denkt graag mee als het lastig is om het gesprek aan te gaan. Ook kunnen zij ondersteuning bieden om in gesprek te gaan. Het Sociaal team is te bereiken via mail of telefoonnummer 06 1103 5327


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz