Carthago geeft concert

NIEUWS


BEVERWIJK – Carthago is terug.

De muzikanten van de bekende IJmondse symfo-rockband uit de jaren zeventig geven op 29 november een concert in de Grote Kerk in Beverwijk. Carthago bestaat uit de broers Rob (toetsen) en Ruud van der Klooster (drums) en bassist Wout Folmer. Op dit moment wordt er ergens in Wijk aan Zee druk geoefend voor het concert.

Vorig jaar kwam de band voor het eerst sinds veertig jaar weer samen, voor één reünieconcert in de Grote Kerk. ,,Het zou bij een eenmalig optreden blijven, maar wij kregen de smaak te pakken’’, aldus drummer Ruud van der Klooster. ,,Ook de reacties van het publiek waren zo enthousiast, dat het niet bij één keer kon blijven’’

Nadien speelde Carthago onder meer in Egmond aan den Hoef. Het verschil met vorig jaar is aanzienlijk. ,,De chemie is veel beter, wij zijn inmiddels ontzettend op elkaar ingespeeld’’, legt Wout Folmer uit.

Carthago was al een bekende band in de jaren zeventig, met optredens op populaire plekken als Donkey Shot in Heemskerk en De Melkweg in Amsterdam. De muzikanten waren op een gegeven moment zo populair dat ze een proefopname mochten doen voor platenmaatschappij EMI. ,,Helaas is het daarbij gebleven. EMI was enthousiast, maar wij waren te jong en hadden niemand om ons te begeleiden.’’

Rob van der Klooster is de componist van het drietal. Hij is zo geïnspireerd door de wederopstanding van Carthago, dat hij weer nieuwe nummers aan het schrijven is. Het concert op 29 november in de Grote Kerk in Beverwijk begint om 21 uur. Kaarten zijn 5 euro, de opbrengst is bestemd voor de kerk.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz