“Column” Baknijd!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Als er dan opgeruimd wordt, dan wel van 2 kanten.

De gemeente Beverwijk zet zich in voor een mooi en schoon strand. En deze inzet is geen, even plat gezegd, kattenpis. Ambtenaren zijn dagelijks bezig om nieuwe oplossingen te bedenken en met het passen en meten of deze oplossingen binnen de budgetten vallen. Eén budget is die van de naleving. Burgers zijn zeer gemotiveerd, door de oplossingen van de gemeente, om mee te helpen aan het schoon houden van het strand. Vervolgens zorgt de gemeente dan voor het afvoeren van het afval. Dit is zeer bewonderenswaardig en op deze nationale dag van complimenten best een groot compliment waard voor zowel de gemeente Beverwijk als ook voor de bezoekers van het strand.

Ingezonden foto

Net even verderop, het strand van de gemeente Velsen, liggen de kaarten iets anders geschud.

Een slimme exploitant van dit strand heeft geconstateerd dat op deze plek, op het strand van de gemeente Velsen, ook in de winter vrij veel afval ligt. Of misschien wel juist, door de harde wind. Opmerkelijk dat de gemeente hier dan geen voorzieningen voor treft, aldus de redenatie van deze ondernemer. Om het probleem op te lossen heeft deze ondernemer zijn eigen vuilcontainer na het zomerseizoen laten staan om het gemis op te vangen.

Maar nu, de gemeente Velsen vertikt het om zorg te dragen deze puinhoop op te ruimen. Velsen ziet deze container niet als de hare en dus wordt hij niet geleegd!! De gemeente Velsen vindt dat zij het strand goed genoeg onderhouden. Alleen verschillen de ondernemer en de wandelaars van mening met deze stellige houding van Velsen. Kennelijk moeten de mensen hun afval gewoon terug gooien op het strand. Spoelt wel weer weg. Maar dat is nu juist wat wij niet meer willen!

De ondernemer stapt over de arrogante houding van de gemeente Velsen heen en gaat de container op eigen kosten laten legen. Dan komt wel de volgende vraag op. Zou er dan zoveel zand de afgelopen dagen in de ogen van de ambtenaren van Velsen gewaaid zijn? In dat geval, droom dan vredig verder, de burgers knappen onder het genot van jullie droom de troep wel op waar eigenlijk jullie verantwoordelijk voor zijn, omdat het jullie strand is! Het zou Velsen sieren als zij alsnog de kosten voor hun rekening nemen.

Mocht er door de enorme inzet van andere gemeenten de Blauwe vlag weer wapperen deze zomer, dan zou het gepast zijn niet vooraan te gaan staan bij de uitreiking.

Dirk-Jan Prins

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz