“Column” Paraglider gestrand

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Opnieuw is een paraglider ter aarde gesmakt.

paraglider 31-7-2016
Foto: KNRM

Rond de klok van 20.30 uur kwam op zondagavond een melding dat de hulpdiensten van Wijk aan Zee moesten uitrukken en uitkijken naar een verongelukte paraglider. Bij aankomst bleek de man ver in de duinen terecht te zijn gekomen. Bij zijn val brak hij het nodige en hij liep nog andere soort verwondingen op.

Het zou een behoorlijke klus worden om de man vanuit de duinen in de kust-hulpverleningswagen van de KNRM te krijgen.

paraglider 31-7-2016
Foto: KNRM

Dit voertuig is in staat om het slachtoffer naar de gereedstaande ambulance bij Wijk aan Zee te brengen. Ondanks dat de beoefenaars van deze sport het een prachtige en veilige sport noemen, blijft het ieder seizoen opnieuw de vraag hoeveel slachtoffers er nu weer uit de lucht vallen.

Doordat het vlieggebied bij Heemskerk niet voor hulpdiensten bereikbaar is, zullen bij elk incident de hulptroepen vanuit Wijk aan Zee ingeroepen worden. Tot nu toe zijn alle hulpverleningen afgelopen zonder kleerscheuren voor de hulpdiensten. Dit is te danken aan het professionele werken en het vele oefenen van de KNRM en de Reddingsbrigade. Er gaat veel dank uit naar deze redders in nood. Maar hoe lang moet het lot getart? Hoe lang blijft Heemskerk deze sport gedogen en aanspraak maken op de hulpdiensten van hun buurgemeente? Om over de gevaren die het ambulance personeel en de politie lopen bij een uitruk, maar te zwijgen!

djp portret
Dirk-Jan Prins

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz