Controle hondenbezit

NIEUWS

BEVERWIJK – Vanaf deze week vindt de jaarlijkse controle plaats op het bezit van honden.

Kijk eens of je ze al ziet?         Foto: Dirk-Jan Prins

Daarvoor huurt de gemeente controleurs in van het bedrijf Legitiem BV uit Velp. De controleurs komen bij een deel van de Beverwijkse huishoudens langs om het hondenbezit te inventariseren.
Als blijkt dat iemand een hond heeft waar geen belasting voor wordt betaald, wordt ter plekke een aangiftebiljet ingevuld. De controleurs van Legitiem kunnen zich legitimeren.

Het bezit van een hond is in Beverwijk belastingplichtig. Het aantal honden dat iemand bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. In 2019 bedraagt het tarief voor één hond € 73,20 per jaar en voor iedere extra hond € 102,60.

Als iemand een hond bezit, moet men hiervan aangifte doen bij de gemeente. Hondenbezitters die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Men kan digitaal aangifte doen op de website, of door een aangifteformulier te downloaden via www.cocensus.nl/beverwijk of te bestellen bij het Klant Contact Center via 0251-256 256.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Controle hondenbezit

  1. Belachelijk dit nieuws over honden belasting . Achterhaald uit tijden dat de hond voor de kar liep . Veel gemeentes hebben het al afgeschaft . Ga eerder eens wat doen aan al die loslopende katten ! Dit is pure geld klopperij ! Boos

Comments are closed.