Controle hondenbezit

NIEUWS

BEVERWIJK – Vanaf deze week vindt de jaarlijkse controle plaats op het bezit van honden.

Kijk eens of je ze al ziet?         Foto: Dirk-Jan Prins

Daarvoor huurt de gemeente controleurs in van het bedrijf Legitiem BV uit Velp. De controleurs komen bij een deel van de Beverwijkse huishoudens langs om het hondenbezit te inventariseren.
Als blijkt dat iemand een hond heeft waar geen belasting voor wordt betaald, wordt ter plekke een aangiftebiljet ingevuld. De controleurs van Legitiem kunnen zich legitimeren.

Het bezit van een hond is in Beverwijk belastingplichtig. Het aantal honden dat iemand bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. In 2019 bedraagt het tarief voor één hond € 73,20 per jaar en voor iedere extra hond € 102,60.

Als iemand een hond bezit, moet men hiervan aangifte doen bij de gemeente. Hondenbezitters die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Men kan digitaal aangifte doen op de website, of door een aangifteformulier te downloaden via www.cocensus.nl/beverwijk of te bestellen bij het Klant Contact Center via 0251-256 256.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

3 thoughts on “Controle hondenbezit

 1. laten ze eens veilige honden uitren velden aanleggen, dan krijgen we nog wat terug voor ons belastinggeld ipv van een controleur sturen die net zo lang aan de bel hengelt dat mijn duitse herder helemaal over de rooie de deur open springt. Bij volgende controle dan schaapachtig te horen krijgen “oh u hebt hem nog steeds?”Ja ik heb hem nog steeds en betaal ook nog steeds mijn belasting!!!! kan daar zo pislink om worden!

 2. Ik betaal netjes mijn belasting, zij het met tegenzin.
  Ik ruim de poep op en laat de hond uit op plaatsen waar ze zonder overlast kan plassen.
  En daar betaal ik belasting voor………

  Mijn buren rond mij hebben katten en die lopen de hele dag buiten en schijten vrolijk in mijn tuin of in de perkjes. Er is er zelfs 1 die op mijn lounge set pist!!
  Vogels etc halen dat naar boven en dan stinkt het verschrikkelijk. Plus dat ik die beesten niet in mijn tuin wil.
  De katten maffia schiet je nog net niet af als je daar wat van vindt. Want die beesten horen nu eenmaal buiten. En dat ze in je tuin komen dien je maar te accepteren.
  Dan heb ik het nog niet over de nachtenlange jank sessies in de zomer.

  Maar ik betaal netjes belasting

 3. Belachelijk dit nieuws over honden belasting . Achterhaald uit tijden dat de hond voor de kar liep . Veel gemeentes hebben het al afgeschaft . Ga eerder eens wat doen aan al die loslopende katten ! Dit is pure geld klopperij ! Boos

Comments are closed.