Dag van nationale rouw

NIEUWS
img_7816
Vlaggen Hof vijver halfstok Bron: Rijksoverheid

BEVERWIJK – Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw verklaard.

Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne om 16.00 uur aan in Eindhoven.

De dag van nationale rouw is een initiatief van de overheid. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen hierbij aansluiten of er op eigen wijze invulling aan geven. De dag van nationale rouw is geen verplichte vrije dag. Er is ook geen richtlijn over het wel of niet doorgaan van evenementen. De aankomst van de vliegtuigen wordt gemarkeerd door een trompetsignaal, gevolgd door een minuut stilte. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. De gemeente Beverwijk volgt de vlaginstructie van de rijksoverheid: op het Stadhuis, de Wijkertoren en de toren van de Dorpskerk in Wijk aan Zee hangt de vlag halfstok.

Op het moment van aankomst van de slachtoffers om 15.55 uur luiden de klokken van de Wijkertoren, begraafplaats Duinrust en de Dorpskerk in Wijk aan Zee. De gemeente verzoekt parochies en kerkgenootschappen dat ook te doen. Het tijdstip is onder voorbehoud van aankomst van de vliegtuigen op Eindhoven Airport.

Stadhuis sluit om 15.45 uur

Om de ambtenaren de gelegenheid te geven de ceremonie op Eindhoven Airport te volgen en een minuut stilte in acht te nemen, sluit de dienstverlening aan de publieksbalies om 15.45 uur en het callcenter is van 15.45 tot 16.15 uur gesloten.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz