De Annie Palmenlaan

NIEUWS

BEVERWIJK – Radio Beverwijk staat stil bij de geboortedag van Annie Palmen.

Annie Palmen naambord
Bron, Tekst en Foto: Raimond Bos

Op vrijdag 19 augustus 2016 zal een speciale uitzending plaatsvinden op het bouwterrein waar de Annie Palmenlaan gerealiseerd zal worden. Rob Keesen, de initiatiefnemer van ‘Een straat voor Annie Palmen’, zal samen met Ab Jenema een vier uur durende radio-uitzending verzorgen.

In 2015 ontstond, naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van het Eurovisie Songfestival, het idee om een straatnaam aan te vragen voor de Beverwijkse deelneemster uit 1963, Annie Palmen. Het was de initiatiefnemer opgevallen dat in Beverwijk voor deze Beverwijkse zangeres geen straat was. Op Facebook werd een actiepagina gemaakt, er werden handtekeningen verzameld en in de zomer van 2015 vond in samenwerking met Radio Beverwijk een aantal acties plaats. Uiteindelijk werd een boek vol steunbetuigingen overhandigd aan wethouder Cecilia van Weel. Naar aanleiding hiervan werden Rob Keesen en Ab Jenema door waarnemend burgemeester Freek Ossel uitgenodigd om een en ander te komen toelichten.

Ossel vond het een leuk idee en nam het initiatief tot een collegevoorstel. Daarbij werden ook andere bekende Beverwijkers voorgedragen voor een eigen straatnaam. Het college ging met het voorstel akkoord om in de nieuwe wijk Binnenduin de Annie Palmenlaan, Rita Hovinkstraat, Marco Bakkerstraat, Jan van de Schoorstraat en het Ab Geldermanshof te creëren. Tijdens de uitzending op vrijdag 19 augustus 2016 tussen 10:00 en 14:00 uur zullen de initiatiefnemers op feestelijke wijze de geboortedag van zangeres Annie Palmen herdenken en gesprekken aangaan met diverse mensen, onder wie haar dochter Ingeborg de Roode-de Jong. Er zullen ook muzikale bijdrages zijn. Iedereen is van harte welkom om bij deze feestelijke radio-uitzending aanwezig te zijn. De ten van Radio Beverwijk zal staan, daar waar de Annie Palmenlaan begint, op de kruising Plantage / Laan van Blois.

Mensen die een persoonlijk verhaal over Annie Palmen willen delen met het luisterend publiek kunnen zich tijdens de uitzending melden bij de tent van Radio Beverwijk. Radio Beverwijk is te beluisteren via 105.4 FM in de ether, 104.5 FM op de kabel en wereldwijd via Internet.


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz