De Beach Buster komt

NIEUWS

BB 7 vk (1)-page-001


BEVERWIJK – Door de goede weersvoorspellingen voor het Hemelvaartweekend en het Meifestival, wordt er veel drukte verwacht op het strand en in het dorp Wijk aan Zee.

Helaas blijft er regelmatig veel afval achter op het strand. Hiervoor zijn nu meerdere voorzieningen getroffen door de gemeente. Op het strand zijn overal afvalbakken geplaatst. Daarnaast zijn opruimers actief in de vroege en late uurtjes en op zaterdag 27 mei komt tussen 12.00 uur en 16.00 uur de Beach Buster.

De Beach Buster wijst de strandbezoekers op alle voorzieningen die zijn getroffen om het strand schoon te houden, deelt gratis speciale afvalzakjes uit en motiveert de strandbezoekers om mee te helpen het strand van Wijk aan Zee zo schoon mogelijk te houden. De Beach Buster is een deelproject uit het project ‘aanpak zwerfafval’ en is met name gericht op gedragsverandering en bewustwording.

Wethouder Cecilia van Weel heeft het volste vertrouwen in dit initiatief: “Als iedereen gebruik maakt van de afvalzakjes die de Beach Buster uitdeelt en ziet hoeveel leuker en mooier het strand daarvan wordt, ruimen de strandbezoekers hopelijk de volgende keer uit zichzelf hun afval op. Samen kunnen we zorgen dat strand Wijk aan Zee het schoonste strand van Nederland wordt.” Wethouder Cecilia van Weel vult nog aan: “De Beach Buster gaat deze zomer regelmatig verschijnen op het strand van Wijk aan Zee, maar wanneer precies is een verrassing.”

De gemeente adviseert strand- en festivalgangers om tijdens deze mooie dagen op de fiets te komen. De parkeermogelijkheden op de Dorpsweide zijn beperkt door het Meifestival.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz