De fik erin

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Of misschien niet!

De jaarlijkse kerstboom verbranding loopt gevaar, want de verbranding levert misschien wel te veel gevaar op voor de omgeving. De harde wind die momenteel het dorp in raast, zal tijdens het ontsteken van de vlammen nog velen malen harder zijn. Aangezien de wind de jaarlijkse vonkenregen recht op de huizen van de Julianaweg blaast, is er toch wel enige onrust ontstaan.

Foto: Dirk-Jan Prins
De stapel groeit al aardig    Foto: Dirk-Jan Prins

Een zelfde situatie is ook ontstaan op het Alexanderplein. Ook daar zullen alle zeilen bijgezet worden indien de fik erin gaat. De vergunning die afgegeven is, laat duidelijk zien dat indien een dergelijk evenement gevaar brengt voor de omgeving, het geen doorgang kan hebben. Nu wil het geval dat de politie ervan uitgaat dat de gemeente het wel onder controle heeft. De gemeente heeft op haar beurt alle vertrouwen in de brandweer. De brandweer echter wijst naar de politie en de gemeente.

Laten iedereen dan maar hopen op het gezonde verstand van de brandweer. Hopelijk zullen zij wel de beslissing nemen om de verbranding te verzetten. Want hoe moeilijk kan het zijn om eens één keer te zeggen, wij laten het voor wat het is en kijken morgen aan. Is het weer dan goed, dan doen wij het gewoon simpelweg morgen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz