De Nationale Diabetes Challenge!

NIEUWS

Gerelateerde afbeelding


BEVERWIJK – Kom samen in beweging en wandel mee 

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Deze ziekte brengt voor de patiënt vaak veel ongemakken, medicijngebruik en hoge zorgkosten met zich mee. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging! In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk.

Gezondheidscentrum Broekpolder doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Omdat meedoen voor iedereen goed is, zijn ook mensen zonder diabetes welkom om mee te wandelen.

Het doel is om vanaf april in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5, 10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Op 10 april om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) organiseert Gezondheidscentrum Broekpolder een informatieavond over de Diabetes Challenge. Iedereen die interesse heeft is welkom. (graag vooraf aanmelden). Vervolgens zullen we vanaf zaterdag 22 april om 10 uur en maandag 24 april om 19.00 uur starten met onze wekelijkse wandelingen.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.

Meedoen? Kijk op Internet

Indien u meer informatie wenst over onze challenge, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u via mail contact opnemen met Huisartsenpraktijk Broekpolder of bellen met 0251-257257.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz