‘De nieuwe Breestraat’

NIEUWS

BEVERWIJK – In de publiekshal van het stadhuis van de gemeente Beverwijk exposeert Stichting Kunst & Cultuur samen met ISOO.nu met fotografie en gedichten over de nieuwe Breestraat.

De nieuwe Breestraat        Foto: Stadsfotograaf Jan Paul van der Meij 

Het werk is gemaakt door de stadsfotografen en stadsdichters van Beverwijk. Tijdens de opening van de vernieuwde Breestraat in het weekend van 16 en 17 december jl. waren de foto’s en gedichten al te zien in De Pastorie op de Breestraat. Van maandag 8 januari tot vrijdag 23 februari 2018 zijn de foto’s en gedichten over de ‘nieuwe Breestraat’ te bewonderen voor alle Wijkers en bezoekers in het stadhuis.

De Breestraat is opnieuw ingericht. De winkelstraat straalt meer sfeer en gezelligheid uit. Dat trekt natuurlijk meer winkelend publiek. Hoe mooi het is geworden, is door de stadsfotografen Bert Giebels, Heleen Vink, Jan Paul van der Meij en Marco Maljaars vastgelegd. Tot en met de laatste week voor de oplevering. Een aantal stadsdichters is gevraagd om speciaal voor de opening van de Breestraat een gedicht te schrijven. Ook alle kandidaat-stadsdichters 2018 hebben ieder op eigen wijze een ode aan de vernieuwde Breestraat gedicht. Een aantal hiervan zijn in het boekje ‘de Breestraat, een ander gezicht’ opgenomen.

Boekje ‘de Breestraat, een ander gezicht’ cadeau (zolang de voorraad strekt) Iedereen die de expositie bezoekt krijgt een mooi boekje (zolang de voorraad strekt vindt u de boekjes op de info-balie en de publieksbalie in de hal van het stadhuis). Deze bijzondere uitgave bevat het werk van verschillende stadsdichters, stadsfotografen, oude en nieuwe foto’s en quotes van Wijkers over hun Bree.

De stadsdichter is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk. De stadsfotograaf is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk en wordt uitgevoerd door ISOO.nu, centrum voor fotografie in de IJmond.

De expositie over de ‘nieuwe Breestraat’ kan tijdens openingsuren van het Stadhuis worden bekeken in de publiekshal, Stationsplein 48 te Beverwijk. Iedereen is van harte welkom.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz