Deel jouw ervaring

NIEUWS
Gerelateerde afbeelding
Klik op foto voor de invulpagina

In de afgelopen maanden hebben de bewoners van Wijk aan Zee geweten dat zij nabij zware industrie wonen.

Mosterdgele stofwolken boven de fabriek van Tata Steel en zogenoemde grafietregens houden de omwonenden van de staalproducent momenteel druk bezig. ‘Ik maak mij zorgen over wat er in de lucht zit en wat ik allemaal inadem,’ vertelt inwoner Antoinette Verbrugge. ‘Het is onduidelijk hoe schadelijk dit op de lange termijn is. Een overheid moet je toch beschermen, in plaats van bewoners min of meer aan hun lot over te laten.’

Nog maar drie maanden woont Verbrugge samen met haar partner in Wijk aan Zee. ‘Het is hier prachtig, we wonen vlakbij het strand,’ vertelt ze. ‘Maar sinds ik hier woon,heb ik ook last van hoestbuien en keelpijn. Dat heb ik nooit eerder gehad.’ Ze heeft het sterke vermoeden dat dit komt door de emissies van de staalgigant. 

Dat de nabijgelegen industrie zo’n impact op haar welbevinden zou hebben, heeft ze van tevoren niet voorzien. Verbrugge: ‘Ik ben enorm geschrokken. Het eerste wat ik hoorde toen ik het bedrijf belde om mijn bezorgdheid en klachten te melden, was: “U wist toch dat Tata hier zat. Waarom heeft u dat appartement dan gekocht? Heeft u niet aan de makelaar gevraagd naar de leefomstandigheden hier?” Natuurlijk heb ik onderzoek gedaan en heb ik de makelaar bevraagd, maar die zei dat er niks te vrezen was; de daadwerkelijke impact merk je pas als je er echt woont.’


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz