“Dementie en verkeer”

NIEUWS


Op dinsdag 5 november is er weer een Alzheimer Trefpunt in Beverwijk. Het onderwerp:“Dementie en verkeer”

Veel mensen met dementie en hun mantelzorgers vragen zich af of deelname aan het verkeer nog mogelijk is. Soms is het lastig in te schatten wanneer dit punt is bereikt. Voor de veiligheid van zowel de persoon met dementie, als de anderen in het verkeer, is het belangrijk dat goed wordt onderzocht of bv. autorijden nog wel verantwoord is. Maar hoe komt het eigenlijk dat deelname aan het verkeer moeilijker wordt bij dementie. Is iemand nog wel verzekerd als de diagnose dementie gesteld is?  En wat kun jij doen als jouw naaste met dementie toch blijft autorijden?

Gespreksleider Silvia Adrichem zal hierover uitgebreid in gesprek gaan met Jaap Bunk, zorgcoördinator bij de politie en Teije Hooghiemstra, specialist ouderengeneeskunde (niet praktiserend). Er zal vervolgens voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Iedereen is welkom. Mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en andere geïnteresseerden. Het belooft een bijzondere avond te worden. De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze gastsprekers geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere zaken, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.

Wilt u op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21:00 uur. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz