Digitale reisinformatie IJmond 2016

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Weggebruikers moeten tijdens de renovatie van de Velsertunnel snel kunnen zien waar het druk is op de weg en wat hun alternatieven zijn.

Daarom ontwikkelt Rijkswaterstaat samen met grote werkgevers in de IJmond een website met actuele routes en reistijden speciaal voor de tunnelsluiting in 2016.

Artikel 2 - reisinformatietool
Dankzij deze kaart weten de chauffeurs straks goed hoe zij in en uit kunnen.  

Via IJmond Bereikbaar kan iedereen vanaf dit voorjaar direct zien wat de actuele reistijd is op vaste routes binnen of net buiten de IJmond. Ook zien mensen daar de actuele reistijd op alternatieve wegen. Direct na de sluiting van de Velsertunnel volgt de kaart automatisch de omleidingsroutes. Dus via de keerlussen, calamiteitenbogen en de Wijkertunnel. Bedrijven kunnen de kaart specifiek instellen en de voor hen relevante routes opnemen.

Het is een blik in een toekomst die niet heel ver weg meer is. Want half april 2016, als de Velsertunnel negen maanden dicht gaat, moet de digitale kaart klaar zijn en zichtbaar op IJmond Bereikbaar en bij zo veel mogelijk werkgevers in de IJmond. Het Rode Kruis Ziekenhuis, Tata Steel, de Bazaar en verschillende grote transporteurs werken al maanden mee aan de ontwikkeling ervan.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz