Dit is pas het begin….

NIEUWS TATA STEEL

IJMUIDEN – Eén van de werknemers die goed uit zijn woorden komt neemt het heft in handen. 

Wilde stakingsactie en een totale blokkade van het hele bedrijf Tata Steel. Auto’s, voetgangersingangen en alle fietsingangen zaten op slot. “Dit is geen geplande actie maar een wilde. Vandaar dat er geen woordvoerders zijn, maar er moet toch iemand het woord voeren” Rustig op de vangrail kijkt hij de boel eens aan en staat de aanwezige pers te woord. Vervolgens roept hij één van de twee overgebleven directieleden op om ter plaatse te komen. Hans van den Berg moet aantreden.

Foto’s & Video: Dirk-Jan Prins

En dat doet hij, al was dit niet van harte. Al zijn antwoorden werden openlijk in twijfel getrokken en min of meer de grond in getorpedeerd. Zo ook met zijn uitspraak dat Henrar in goed overleg was teruggetreden. Hier staat een directielid in een spagaat, zoals omschreven werd door één van de aanwezigen.

VIDEOFRAGMENT

Het wachten duurt lang

Een aanwezige medewerker: Deed hij altijd maar zo’n ding voor zijn mond, zou hij minder onzin uitkramen. Veel woorden maar weinig gezegd, aldus deze medewerker.

Ook bij de ingang bij het Dudok huis werd de boel geblokkeerd. Een wagen met een spandoek. Een spandoek die daadwerkelijk velen jaren nog van kracht is, want deze werd door de werknemers geleend uit het museum.

Deze actie zal zeker niet de laatste zijn, eerder de eerste. De acties zullen vaker gaan plaatsvinden en elkaar sneller opvolgen. Terecht dat Hans van den Berg zich afvraagt wat hiermee aan te moeten.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz