“Dit nooit weer”

NIEUWS

VLAGGEN1BEVERWIJK / WIJK AAN ZEE / VELSEN-NOORD – Wijk aan Zee zal voor de aankomende tijd het onderkomen bieden aan een grote groep bezoekers uit diverse landen. 

Vrijdag waren de voorbereidingen voor de herdenkingsweek in volle gang om over de dertig bezoekers een slaapplaats te kunnen bieden.

16 april a.s. is het precies 70 jaar geleden dat de Duitsers 486 jonge mannen uit Beverwijk, Wijk aan Zee en Velsen-Noord, met een razzia afvoerden. Vele van hen zijn nooit meer teruggekomen. Voor deze mensen is een digitaal monument opgezet. Op deze pagina staat, buiten alle namen, de geschiedenis te lezen over deze razzia.

PETER WEEL

De initiatiefnemer samen met raadslid Peter Weel aan de sjouw met tafels. Deze tafels kunnen niet binnen blijven staan. Zij zullen plaats moeten maken voor over de dertig bedden. Scouting ‘t Mezennest zal in korte tijd omgetoverd zijn tot een heuse herberg.  

AANKOMST

De eerste bezoekers voor deze herdenking kwamen aan van Schiphol en werden vriendelijk ontvangen. De reis is voorspoedig verlopen.

BORD

Een indrukwekkende lijst van medewerkers die het mogelijk hebben gemaakt om deze week te kunnen organiseren. Want buiten een enorm bedrag subsidie om , was deze medewerking nodig om een dergelijk groot project te kunnen bekostigen.

Het programma voor deze enorme groep bezoekers is divers. Zo zullen de gasten elke dag verrast worden op een bijzondere trip. Op het programma staat een bezoek aan Amsterdam, waarbij het Anna Frankhuis niet overgeslagen zal worden. Een grachten-rondvaart maar ook  een bezoek aan het Forteiland, een boottocht met de boot Koningin Emma.

Op de 16e gaat de groep lopen vanuit Velsen-Noord naar het Stadskantoor. Bovendien staat een bezoek aan de Maeslantkering op het programma. Maar de kofferbak-markt mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Wat er verder op het programma staat moet nog even een verassing blijven voor de bezoekers.

Een mooi initiatief om nogmaals een stukje bewustwording te stimuleren zodat straks iedereen met nog meer overtuiging kan aangeven. “Dit nooit weer”

 

 

 


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz