Don Quichot blijkt te winnen

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Even leek het erop dat de windmolens een opmars zouden maken. 

windmolens tata
Foto: Dirk-Jan Prins

Het gebied, Natura 2000 aan de noordkant van Wijk aan Zee, zou volgens de Provincie en PWN, de beste plaats zijn om 6 windturbines te plaatsen. Doortastend optreden van diverse instanties en partijen, is aanleiding geweest om dit plan te laten “waaien”. Zoals dit gaat, laat de Provincie het er niet bij zitten. Dan maar een andere locatie om hun doelstelling te kunnen verwezenlijken.

Hiervoor werd het gebied bij Tata Steel aangewezen. In dit gebied, waar reeds drie windturbines staan, zou een aanvulling van drie extra turbines het probleem van de Provincie moeten oplossen. Want de Provincie voert ook alleen maar uit wat Den Haag naar hen toe laat komen “waaien”, het zoeken naar de juiste locatie om groene energie meer en meer van land te halen.

Er is een maar. Navraag bij Tata Steel, om te weten te komen hoe het staat met deze plannen, roept de volgende reactie op die best een belangrijke is voor de directe omgeving.

Tata Steel laat weten: Het blijkt, dat de door de initiatiefnemer (wind Groep Holland) geplande locatie voor windmolens op het terrein van Tata Steel, de toetsing op effecten ten aanzien van veiligheid en externe veiligheid geluid en hinder, niet kan doorstaan. Daarover heeft Tata Steel de Wind Groep Holland inmiddels geïnformeerd. 


 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz