Drukte langs Noordpier

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Het was op 12 januari een drukte van belang langs de Noordpier. 

 

kustwacht rotterdam
Foto: Dirk-Jan Prins

Er was veel te zien. Zo verliet een vaartuig van de Kustwacht de haven. De Rotterdam / Rijswijk. Dit betonningsvaartuig verzorgt al jaren de vaarwegmarkering in het Rijnmond gebied. Het schip is tevens ingebracht bij de Kustwacht en is gestationeerd te Rozenburg

arca kustwacht
Foto: Dirk-Jan Prins

De Rotterdam passeerde het Kustwachtvaartuig Arca.

de arca kustwacht
Foto: Dirk-Jan Prins

De Arca wordt ingezet bij oliebestrijding op zee en doet daarnaast hydro- en oceanografisch onderzoek. Hiermee is de Arca een bijzonder multifunctioneel vaartuig.

DSC00865a
Foto: Dirk-Jan Prins

Dan doemt de Nduance van Boskalis op. De diesel-elektrisch aangedreven Ndurance is een multifunctionel vaartuig uit 2013. Zij  kwam haar diensten aanbieden in 2014 bij Boskalis en werd gelijk ingezet als kabellegger, met een draaitafelcapaciteit van 5.000 ton.

Dit schip kan dus worden uitgerust als kabellegger maar ook ingezet worden voor een breed scala aan andere taken, zoals: duikondersteuning, onderwater stenenstortactiviteiten, offshore constructie ondersteuning, bergingsprojecten en zelfs baggerwerken. De ruime accommodatie biedt plaats aan 98 personen en zij is maar liefst 99 meter lang en 30 meter breed.

Zo is er altijd wat te beleven bij Wijk aan Zee.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz