Een gastvrij welkom in Stadhuis

NIEUWS
gastvrouw-2
Bron: Gemeente Beverwijk


BEVERWIJK – Sinds 1 december is de gemeente Beverwijk gestart met de pilot gastvrijheid.

Deze pilot is onderdeel van het organisatie brede programma Dienstverlening. Gastheren en -vrouwen ontvangen vanaf heden bezoekers van het Stadhuis.

De informatiebalie in de publiekshal heeft al jaren een dubbele functie. Naast de ontvangst van bezoekers, gebruikt het stadhuis de balie voor het verstrekken van producten en het leveren van diensten. Om de verschillende bezoekers in goede banen te leiden is gestart met een pilot ‘gastvrijheid’ in de publiekshal. De gastheren en -vrouwen houden zich vooral bezig met het gastvrij ontvangen van bezoekers in het Stadhuis. Naast een vriendelijke ontvangst en doorverwijzingen richten zij zich op de toonbaarheid van de publiekshal en ondersteunen zij bezoekers bij algemene vragen. Zij vormen daarnaast extra ogen en oren voor de beveiliger en begeleiden de bezoekers bij de bediening van de “doe het zelf”-terminals in de publiekshal.

Na een half jaar wordt de inzet van deze gastheren en -vrouwen, geëvalueerd. Bij een positieve evaluatie komt het college met een nader voorstel tot continuering. Om capaciteit te genereren voor de inzet van de gastheren en -vrouwen is samenwerking gezocht met IJmond Werkt! De basis voor de aanstelling is een stage in de vorm van een werkervaringsplaats.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz