Eerste maatregelen Bereikbaarheidsplan

NIEUWS
Velsertunnel
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Binnenkort is de start van de voorbereidingen van de eerste maatregelen uit het Bereikbaarheidsplan voor de renovatie van de Velsertunnel.

Tijdens een persconferentie presenteerde Rijkswaterstaat vorige maand maatregelen uit het Bereikbaarheidsplan. Daarin stelde Rijkswaterstaat samen met enkele regiopartners een reeks maatregelen vast op het gebied van verkeer, mobiliteit en communicatie. Deze zorgen er samen voor dat de regio tijdens de tunnelafsluiting goed bereikbaar blijft.

Na de zomervakantie wordt er begonnen met de voorbereidingen van de maatregelen op de weg. Alleen zo gaat het lukken om op tijd klaar te zijn voor de afsluiting van de tunnel in 2016.

Er zal een extra veerpont gaan varen van en naar IJmuiden. Er komt een tijdelijke extra rijstrook in de Wijkertunnel, met een voorkeursstrook voor vrachtverkeer. Ook komen er tijdelijke verbindingswegen tussen de A9 en de A22, bij de knooppunten Velsen en Beverwijk.

Na de zomervakantie wordt ook de eerste mobiliteitsmaatregelen ingezet. Zo is het de bedoeling om reizigers te stimuleren om op een andere manier, zoals met de fiets of het openbaar vervoer, of op een ander tijdstip te reizen. Fietsers kunnen dan gebruik maken van de extra veerpont. Verder komt er vanaf station Beverwijk een spitsshuttle naar bedrijven en worden reizigers beloond als ze buiten de spits gaan reizen. Want reizigers kunnen zelf ook iets doen om vertraging te voorkomen. Indien er aanvullende informatie komt, zal deze krant jullie gelijk informeren.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz