Eerste verplantbare boom uit Breestraat

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Morgenochtend, donderdag 19 januari 2017 om 08.30 uur, haalt wethouder Tim De Rudder de eerste verplantbare boom uit de Breestraat.

In totaal worden 46 bomen uit de Breestraat verplant op locaties elders in de stad. Het vrijkomen van deze volwassen lindes uit de Breestraat biedt de gemeente de mogelijkheid een paar locaties in de stad groener te maken.

Afgelopen maandag is een aannemer begonnen met het verwijderen van de bomen in de Breestraat. Dit maakt deel uit van de voorbereidende werkzaamheden voorafgaand aan de herinrichting van de Breestraat en de Koningstraat.

Het werk aan de bomen duurt ongeveer een maand, afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarna gaan waterleidingbedrijf PWN en netbeheerder Stedin de water- en gasleidingen vernieuwen. Deze werkzaamheden nemen circa drie maanden in beslag. Begin juni 2017 zal het werk van de herinrichting beginnen.

De locaties waar de bomen uit de Breestraat geplant worden, zijn: het Beneluxplantsoen, de Stan Kentonlaan en de Laan van Meerestein.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz