Elke dag even contact

NIEUWS


BEVERWIJK – Het is altijd fijn als iemand weet hoe het met jou gaat.

Mocht er wat zijn, dan sta jij er niet alleen voor. Misschien ben jij een keer te ziek om de dokter te bellen. Of jij bent gevallen – maar nét buiten bereik van de telefoon. Dan is het wel een heel veilig idee dat er iemand is die jou elke dag even belt. Vooral voor alleenwonenden is die vinger aan de pols niet altijd vanzelfsprekend.

De Telefooncirkel lost dat probleem op een eenvoudige manier op. Het dagelijks belrondje gaat langs een groepje mensen. Een vrijwilliger van BeverwijkvoorElkaar is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder tot de cirkel weer rond is. Bij geen gehoor onderneemt de vrijwilliger actie door het ‘sleutelfiguur’ in te schakelen. Als daar ook niemand opneemt wordt er contact opgenomen met de coördinator. Die schakelt iemand in om te controleren wat er aan de hand is. De vrijwilliger belt de eerstvolgende deelnemer om het belrondje weer op gang te brengen.

Het woord ‘sleutelfiguur’ mag jij letterlijk nemen. Iedere deelnemer aan de Telefooncirkel heeft naam en adres opgegeven van een buurman/buurvrouw, familielid of kennis die over een huissleutel beschikt. Deze kan langskomen en zo nodig voor hulp zorgen. Iedereen die alleen woont, kan meedoen. Oud én jong. Jij betaalt alleen jouw eigen telefoontjes. Eén per dag, dat is alles. Woon jij alleen?

De Telefooncirkel zorgt dat er altijd iemand is die weet hoe het met jou gaat. Voor meer informatie en/of aanmelden: BeverwijkvoorElkaar, tel. 0251 – 22 22 22 op maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 13.00 uur. BeverwijkvoorElkaar is onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz