Even uitwaaien

NIEUWS

WIJK AAN ZEE 

Jono Dunnett bij zijn uitrusting.     Foto Kees Hagen Reddingsbrigade Wijk aan Zee

Even voorstellen? Ik ben Jono Dunnett en kom uit het noordelijkste puntje van Noorwegen. Drie stappen zetten en ik loop zo Rusland in. Het is een beetje in mijn hoofd geslagen en besloot daarom met mijn surfplank naar de Zwarte Zee te varen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Op 20 mei j.l. startte mijn hachelijke avontuur.

Nu vaar ik met mijn plank langs de kust van Nederland. Vanaf hier ga ik naar zuid Spanje om daar door de straat van Gibraltar richting Istanbul te gaan. Onder Italië en Griekenland door. Vanuit Gibraltar zal ik de Zwarte zee doorkruisen richting Rusland. Waar ik dan precies aan land ga is afwachten waar de wind mij gaat brengen.

In Wijk aan Zee ben ik aan land gegaan om even bij te komen. Tot mijn verbazing werd ik zojuist aangesproken door een meneer in een oranje auto met zwaailamp. Even dacht men namelijk dat er iets met mij aan de hand zou zijn. Gelukkig niet, behalve dan dat ik met deze monsterrit bezig ben. Ik mocht mee om even uit te rusten en om een kop koffie te drinken. Dit kan alleen niet te lang duren want ik moet zo wel weer verder richting Noordpier. De tijd dringt. Voor donker moet ik in Zandvoort zijn. Er staat alleen niet zoveel wind. Daarom zal ik moeten peddelen. Slapen doe ik onder de sterren. Door mijn plank heb ik altijd een zeil bij mij en mijn peddel fungeert dan als tentstok.

Mijn einddoel is de Zwarte Zee tot aan de Russische grens. Daar hoop ik in de 2e helft van 2018 mijn reis te beëindigen. Dan heb ik wel toch een slordige 11000 km op het water doorgebracht Vervolgens vertrek ik dan naar Spanje. Alleen dan niet meer via het water. Spanje roept mij omdat ik daar les geef in?? surfen. Hoe kan het ook anders!

Wij wensen Jonno veel succes met zijn onvoorstelbare reis. Zijn reis kent geen goed doel en het is ook niet de bedoeling om in het guinness book of records te komen. Maar dat het een enorme prestatie is, moge duidelijk zijn.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Even uitwaaien

Comments are closed.