Expositie 100 jaar hoogovens

NIEUWS
Opname uit museum Tata Steel   Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – De teken- en schildervereniging Lucasgilde Beverwijk exposeert van 26 april t/m 21 juni 2018 in de publiekshal van het Stadhuis van Beverwijk.

Alle leden van het Lucasgilde hebben zich laten inspireren door het thema 100 jaar hoogovens. Dit jaar bestaat het bedrijf, tegenwoordig Tata Steel geheten, 100 jaar. In 1918 werd het terrein van de hoogovens opgeleverd. In 1919 werd de haven aangelegd, maar in 1924, 6 jaar later, werd oven 1 aangestoken. Als aandenken werd uit het eerste ijzer een plaquette gegoten met hierop het jaartal van het ontsteken van de eerste oven.

Uit de geëxposeerde werken blijkt dat dit thema bij iedereen andere beelden en gevoelens oproept. Dit komt tot uitdrukking in het gemaakte werk, zoals aandacht voor de gebouwen, het proces, de invloed op het omringende duinlandschap, werkgelegenheid, maar ook milieuvervuiling. De leden hebben het thema vanuit spannende invalshoeken uitgewerkt en dat levert een expositie op met afwisselend werk. De schilderstijl is gevarieerd van figuratief tot licht abstract. Er is met verschillende technieken gewerkt, zoals acrylverf, olieverf, druktechniek en pastelkrijt. Met het thema 100 jaar hoogovens laten de leden van het Lucasgilde Beverwijk een afwisselend en origineel beeld zien van het bedrijf. De expositie 100 jaar hoogovens kunt u bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen!

Het Lucasgilde Beverwijk bestaat al sinds 1947 en is actief als teken- en schildersvereniging voor de amateur kunstenaar. Een vereniging voor jong en oud, voor de beginner en  de gevorderde. Het Lucasgilde biedt leden een plek voor creatieve ontwikkeling op het gebied tekenen en schilderen en alle techniek die daarbij komt kijken. U kunt op vier dagdelen in het atelier van het Lucasgilde terecht, en plezier in uw hobby staat voorop. Op elk van de vier dagdelen (ochtend, middag of avond) is een artistiek begeleider, een professionele kunstenaar, aanwezig om de amateurkunstenaars te begeleiden en te stimuleren bij het tekenen en schilderen. Het Lucasgilde exposeert ook op andere locaties in de regio.

Voor leden en niet-leden organiseert het Lucasgilde workshops. En iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom om gratis twee keer met een dagdeel tekenen of schilderen mee te doen. Dit kan op elk niveau, zowel beginnend als gevorderd. Het atelier is gevestigd in het Centrum voor de Kunsten aan het Kerkplein in Beverwijk. Meer informatie is te vinden op www.lucasgildebeverwijk.nl en https://www.facebook.com/lucasgildebeverwijk.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz