Feestweek Beverwijk 2013

NIEUWS

Linke Binke

BEVERWIJK – Bij de echte Wijkers begint het te kriebelen. De jaarlijkse feestweek in het centrum van Beverwijk staat voor de deur. Dit  betekent een week lang onbezorgd genieten van gezelligheid, ontmoetingen, muziek in vele stijlen en vooral een fantastische sfeer. De feestweek zal dit jaar veelzijdiger zijn dan ooit en biedt vertrouwde, maar ook nieuwe elementen. Het programma op de Meerstraat en Breestraat vormt als vanouds de spil in het amusementsgedeelte met klinkende namen die garant staan voor top entertainment. Dit jaar zelfs langer dan ooit, want ook na middernacht zal op buitenpodia nog enige tijd muziek te horen zijn…!

Tip van de stal (Café Willem) Woensdag 7 augustus 2013 vanaf 20:00 uur

Wie op donderdag tijdens de kortebaan draverij een gokje wil wagen, doet er verstandig aan om op woensdagavond alvast even bij Café Willem (voorheen Bar Carrousel) langs te komen. Het is een goede traditie geworden dat paardenkenners, pikeurs en prijsjagers elkaar aan de vooravond van het jaarlijkse drafevenement ontmoeten in de gezellige ambiance van het café aan de Meerstraat 86 om alvast een ‘tip van de stal’ prijs te geven. In het afgelopen jaar heeft het café een totale metamorfose ondergaan waardoor het er nu nóg gezelliger is geworden. Natuurlijk wordt de avond zoals elk jaar muzikale omlijst door een DJ, terwijl intussen de Breestraat geheel in gereedheid wordt gebracht voor de paardenkoers.

Paarden Afterparty m.m.v. duo De Wico’s (Buitenpodium Meerstraat) Donderdag 8 augustus 2013 vanaf 18:00 uur

Ook dit jaar zullen ongetwijfeld de Wijkers elkaar massaal gaan ontmoeten tijdens hét jaarlijkse reüniefeestje op de Breestraat. Terwijl de paarden draven wordt bijgekletst met vrienden en bekenden onder het genot van een drankje. De goklustigen kunnen inzetten op het verloop van de paardenkoersen en gaan wellicht met een mooie winst naar huis. Nieuw is dit jaar het buitenpodium op de Meerstraat, waar drie dagen lang live muziek zal zijn. Nu de kermis is verhuisd naar het Stationsplein en de geplande bouwactiviteiten op het Meerplein nog niet zijn gestart, was er ruimte voor een extra podium. Donderdagavond vanaf 18:00 uur speelt het bekende duo De Wico’s een gezellige muziek waarop gedanst en meegezongen kan worden. Verwacht wordt dat een groot deel van de bezoekers van de Breestraat na afloop van de kortebaan draverij de weg naar het Meerplein zal weten te vinden. Gezelligheid gegarandeerd…!

The Hitmen (Buitenpodium Meerstraat) Vrijdag 9 augustus 2013 vanaf 20:00 uur

De beste muziek uit de jaren ’60 en ’70 wordt vrijdagavond gespeeld door The Hitmen, de band rond zanger/gitarist André Kwant. Deze band heeft, zeker op de regionale podia in Kennemerland, een grote staat van dienst opgebouwd en trakteert het publiek vrijdagavond op onvervalste blues en rock ‘n’ roll waarbij het moeilijk zal worden om stil te blijven staan. Bassist in deze band is Hans Schoone, die als lid van de Bloes Broers ook bepaald geen onbekende is voor het Beverwijkse publiek. Genieten dus voor de echte muziekliefhebbers…!

De Linke Binke (Buitenpodium Meerstraat) Zaterdag 10 augustus 2013 vanaf 20:00 uur

Ook op zaterdagavond staat een muzikale reis terug in de tijd op het programma, wanneer de Linke Binke het podium bestijgen. Van oude filmsongs tot vrolijke dansbare nummers uit het midden van de jaren ’70, de heren spelen het allemaal. Maar dan wel op een eigenzinnige wijze met een knipoog naar een nostalgisch en caribisch sfeertje. Een optreden waarbij het publiek volop betrokken wordt en een avond flink uit hun dak kan gaan. De Linke Binke zijn de link tussen het leeftijdsoverschrijdende en het drempelverlagende…! Bezetting: Paul Freid (akoestische gitaar / zang), Henk Schippers (akoestische gitaar / zang), Willem Visser (basgitaar / zang) en Burt van der Meij (drums / percusssie).

Ruud Jansen Band (Buitenpodium Breestraat) Vrijdag 9 augustus 2013 vanaf 20:00 uur

Ook dit jaar mocht hij natuurlijk niet ontbreken in de line-up van de Beverwijkse feestweek. Een feestweek is immers nooit compleet zonder een optreden van de Ruud Jansen Band. Net als vorig jaar op de vrijdagavond en net als vorig jaar op de Breestraat. De bekende coverband waarmee toetsenvirtuoos Ruud Jansen al tientallen jaren optreedt bewijst telkens opnieuw dat de muziek uit de jaren ’60 en ’70 tijdloos is en ook in 2013 nog steeds volle zalen trekt. De band wordt, eveneens net als vorig jaar, uitgebreid met gastzanger Jacques Kloes, die zijn sporen onder meer verdiende in de legendarische Dizzy Man’s Band. Voor de kenners behoeft het geen verder betoog; dit optreden staat garant voor een avond lekker swingen op de beste classic rock en soul hits aller tijden!

Truus Trut & De Terlenka’s (Buitenpodium Breestraat) Zaterdag 10 augustus 2013 vanaf 20:00 uur

Het allerbeste van Koos Alberts, Marianne Weber, Bonnie St. Claire, Jacques Herb, Corry Konings, Frans Duijts, Vader Abraham, Henk Wijngaard, Jan Smit en vele andere toppers van eigen bodem. Truus Trut & de Terlenka’s brengen een hommage aan hun grote helden van het Nederlandstalige lied. Onlangs verscheen de nieuwe single ‘Tommie’, waarin Truus haar broertje Tommie, de man met de twee duimen omhoog, bezingt. Inmiddels is ook een hilarische videoclip van deze single op YouTube geplaatst. Het grootste meezingfeest van de Beverwijkse feestweek vindt plaats op zaterdagavond onder leiding van zangeres Truus en haar broers Theo Jr., Tinus, Teun, Ted en Tommie.

Duo De Wico’s (Buitenpodium Breestraat) Zondag 11 augustus 2013 vanaf 15:00 uur

Zondag vormt de wielerronde natuurlijk de traditionele afsluiter van de Beverwijkse feestweek. De hele middag rijden de renners in het door BRC Kennemerland georganiseerde evenement hun rondjes over de Breestraat, Zeestraat, Koningstraat en Peperstraat. Onder de overkapping speelt, zoals elk jaar, duo De Wico’s. Dat betekent in elk geval dat gezelligheid gegarandeerd is, want de heren spelen moeiteloos alle bekende hits in een eigen arrangement met voor elk wat wils en altijd een mooie mix van oud en nieuw repertoire.

Beverwijkse Outlet Markt (Breestraat) Zaterdag 10 augustus 2013 van 10:00 tot 17:00 uur

Crisistijd…? Weinig geld op zak en toch lekker winkelen…? Dan is een bezoek aan de Beverwijkse Outlet Markt een absolute MUST voor iedereen die zijn slag wil slaan. Keiharde kortingen tot maar liefst 80% beloven de winkeliers in het centrum van de stad tijdens deze bijzondere markt op de zaterdag van de feestweek. Niet zomaar een beetje korting, maar knallers van aanbiedingen waarvan je zegt “Wow, hoe is het mogelijk…?” worden hier waargemaakt. Op de Breestraat zullen kramen worden opgesteld, waar de winkeliers hun speciale acties kunnen voeren en hun waren tegen absolute bodemprijzen kunnen aanbieden. Nog niet eerder vertoond in Beverwijk, maar dit jaar de verwachte grote klapper van de feestweek. Enige haast is natuurlijk wel geboden, want voor de Beverwijkse Outlet Markt geldt: “Op is op”…!

Tekst en foto: Bos Media Services


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz