Feestweek Beverwijk

NIEUWS

BEVERWIJK – Live muziek, sportieve evenementen en een flinke dosis gezelligheid gaan al vele jaren hand in hand tijdens de Beverwijkse feestweek.

Tekst: Bos Media Services

Van 11 tot en met 16 augustus 2015 bruist het weer van de activiteiten in het stadscentrum. De kermis, terug op het Meerplein, zal vanaf dinsdag voor het nodige vertier zorgen. Woensdag begint de live muziek en is de Caroussel Bar, al 46 jaar een begrip in Beverwijk, voor even terug in de Meerstraat…! Zangers met feestgarantie

In deze speciale ‘pop-up editie’ van de Caroussel Bar zal op woensdagavond zanger Robert Steenhoven vanaf 20:00 uur voor de juiste sfeer zorgen. Zijn collega Bernard Karsten trad al menig maal op tijdens de Beverwijkse feestweek en zal donderdagavond in de Carousselbar van zich laten horen. Beide zangers zorgen er in korte tijd voor dat elk feest ook echt tot een feest wordt gemaakt!

Karsten betreedt het podium al om 17:00 uur.
Nationale grootheden op het podium Niemand minder dan DJ Jean zal vrijdagavond het podium aan de Breestraat bestijgen. Hij draaide in de grootste clubs over de hele wereld, van Berlijn tot Ibiza en van Oslo tot Tel Aviv. In eigen land scoorde hij hits als ‘The Launch’, ‘Love Come Home’ en ‘Every Single Day’. Bovendien werd hij uitgeroepen tot meest gedraaide DJ op de Nederlandse radio over een periode van tien jaar en ontving hij van radiozender Slam FM een oeuvre award. Ook bepaald geen onbekende is rapper Def Rhymz, al vanaf 1984 actief en daarmee behorend tot de eerste generatie rappers in ons land. De in Paramaribo geboren artiest scoorde hits met de singles ‘Doekoe’ en Puf / Schudden’, nam diverse prijzen in ontvangst en treedt nog altijd met grote regelmaat op. Deze twee nationale muziekhelden zorgen voor een spectaculaire show op de Beverwijkse feestweek, die zal worden omlijst door de vooral regionaal zeer bekende DJ Volta. Hij mixt met groot gemak de hits uit de Top 40 in elkaar en is gespecialiseerd in R&B en housemuziek. Steeds vaker wordt hij door het hele land geboekt, maar natuurlijk maakt hij graag ruimte vrij in zijn agenda om de feestweek van Beverwijk muzikaal te omlijsten. Kortom, de vrijdagavond wordt een echte TOP-avond!

The Workmates terug op de planken Eind 2002 viel het doek voor de IJmondse band The Workmates. De succesvolle band scoorde destijds met een aanstekelijke mix van pop en rock uit de jaren ’70 en ’80. Het afscheid bleek niet voor altijd te zijn, want begin dit jaar werd de come-back van The Workmates een feit. In vrijwel dezelfde samenstelling als destijds wordt weer volop opgetreden en op zaterdagmiddag 15 augustus zal deze band op de Breestraat te zien en te horen zijn. Burt van der Meij (drums), Henk Schippers (gitaar), Paul Freid (zang en gitaar) en Hans Dubbelaar (zang en bas) zullen zorgen voor muziek met een hoog dans- en meezinggehalte!

Het beste van eigen bodem Hou je van Nederlandse muziek? Dan zit je goed tijdens de Beverwijkse feestweek. Zaterdagavond zal coverband Alle Tijd optreden en op deze avond zullen de grootste meezingers voorbij komen! Alsof dat nog niet genoeg is, staan twee Nederlandstalige topartiesten geprogrammeerd. Eddy Walsh, elke maandagavond de vaste entertainer in het Amsterdamse café Bolle Jan, komt naar Beverwijk. Zijn single ‘Ik Heb Het Heerlijk Naar Mijn Zin’ werd door veel collega-artiesten in het repertoire opgenomen en zijn uptempo versie van Koos Alberts’ hitsingle ‘Zijn Het Je Ogen’ scoorde goed in de hitlijsten. De tweede solist van deze avond is Lesley Williams. Hij brengt een indrukwekkende imitatie van André Hazes. Sluit je ogen, luister en… vrijwel geen verschil te horen met het origineel! Alle grote hits van Nederlands beroemdste levenspopzanger komen voorbij. Echt genieten voor de fans van het Nederlandstalige lied!

Traditionele afsluiter
De wielerronde vormt al vele jaren de traditionele afsluiter van de Beverwijkse feestweek. Vorig jaar was er, ondanks het tegenvallende weer, toch heel wat publiek in het centrum aanwezig. Onder de overkapping ter hoogte van C&A sta je altijd lekker droog en geniet je niet alleen van het wielerspektakel maar ook van live muziek. Net als vorig jaar zal Trio Tjoe & Jeroen zorgen voor de juiste sfeer met covers van hits uit allerlei genres. Gezelligheid is bij voorbaat gegarandeerd!

Schema:
Robert Steenhoven Woensdag 12 augustus 20:00 uur Caroussel Bar, Meerstraat 86
Bernard Karsten Donderdag 13 augustus 17:00 uur Caroussel Bar, Meerstraat 86
DJ Jean, Def Rhymz, DJ Volta Vrijdag 14 augustus 20:00 uur Podium Breestraat
The Workmates Zaterdag 15 augustus 13:00 uur Podium Breestraat
Coverband Alle Tijd: Eddy Walsh Lesley Williams Zaterdag 15 augustus 20:00 uur Podium Breestraat
Trio Tjoe & Jeroen Zondag 16 augustus 14:00 uur Podium Breestraat


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz