Ga toch fietsen!

NIEUWS
De fietspaden op sluizencomplex IJmuiden van bovenaf gezien
Foto: Rijkswaterstaat

BEVERWIJK – Rijkswaterstaat knapt de fietspaden over het sluizencomplex in IJmuiden op.

Hiermee stimuleert RWS het gebruik van de fiets in algemene zin. Het is de bedoeling de fietspaden te gebruiken tijdens de bouw van de nieuwe sluis die begin volgend jaar start. Tegelijkertijd ondersteunt de route het gebruik van de fiets als alternatief vervoer in de periode dat de Velsertunnel gesloten zal zijn vanwege de renovatie.

Met het opknappen van het fietspad werken wij mee aan een nieuwe fietsroute langs industrieel erfgoed in Noord-Holland, waarvan het Noordzeekanaal en de sluizen deel uitmaken. Het Festival Industrie Cultuur van provincie Noord-Holland lanceert de nieuwe fietsroute tijdens SAIL. De werkzaamheden zijn dan ook vóór dit grote evenement gepland. Tot aan SAIL moeten jullie rekening houden met enige hinder op de fietsroute over de sluizen. Maar de hele route blijft tijdens de werkzaamheden wel toegankelijk, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat wil zo automobilisten motiveren om tijdens de bouw van de nieuwe zeesluis wat vaker de auto te laten staan en de fiets te pakken. Na de herstelwerkzaamheden kunnen fietsers comfortabel over het sluizencomplex hun weg vinden.

Het Noordzeekanaal en de sluizen bij IJmuiden behoren tot het industrieel erfgoed van Noord-Holland. Het Festival Industrie Cultuur van provincie Noord-Holland zet dit industrieel erfgoed momenteel extra op de kaart en verbindt met een fietsroute het kanaal en de sluizen met 10 andere locaties. Zo ontstaat een logisch verhaal over de industriële revolutie in de provincie. Het Festival Industrie Cultuur lanceert de fietsroute langs het industrieel erfgoed tijdens SAIL. Rijkswaterstaat probeert dan ook vóór de SAIL van 19 tot en met 23 augustus, de werkzaamheden aan de fietsroute over het sluizencomplex af te ronden. De exacte planning is helaas nog niet beschikbaar.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz