Geef uzelf inzicht in uw energieverbruik cadeau  

NIEUWS

Voorbeeldfoto: Datalogger van Pedak Meettechniek Heythuysen. Als een van de goedkoopste kWh-monitoringoplossingen in de branche, geeft de kit energietechnici, auditors, bouwcommissarissen en anderen een eenvoudige manier om elektrisch gebruik bij te houden en is ideaal voor gebruik in commerciële, industriële en residentiële toepassingen.

BEVERWIJK – Goed begin van 2019

Slim energie besparen begint met inzicht in energieverbruik. Weet u bijvoorbeeld hoe de stookinstallatie en ventilatie tijdens de feestdagen gewerkt hebben terwijl u als ondernemers Kerst vierde? Begin 2019 goed met een inzicht dat u geld kan opleveren én bijdraagt aan een beter milieu.

Omgevingsdienst IJmond biedt ondernemers de kans kosteloos inzicht te krijgen in de in-regeling van de stook- en koelinstallatie en ventilatie met de datalogger. Nu de gasprijs omhoog gaat, is er – voornamelijk in wintermaanden en in vakantieperiodes – vaak veel energiebesparing te realiseren. Onderzoek van TNO heeft aangetoond dat sommige ondernemers tot wel € 10,- per vierkante meter vloeroppervlak per jaar kunnen besparen. Hoeveel m2 oppervlak heeft uw pand?

 Optimaal stoken, koelen en ventileren

Met name in de wintermaanden wordt onnodig verwarmd, gekoeld of lucht ververst. Een goede optimalisatieregeling zorgt dat er niet onnodig verwarmd of geventileerd wordt. De datalogger meet of installaties optimaal staan ingeregeld, of er in het pand voldoende is geïsoleerd en welke besparingen er te realiseren zijn. Aan de hand van het meetrapport bieden energiespecialisten van Omgevingsdienst IJmond u handvatten om actie te nemen op de inregeling.

Direct rendement

Na de meting kunt u uw installateur verzoeken om het systeem opnieuw in te regelen. De energiespecialisten van Omgevingsdienst IJmond hebben inmiddels ruim vijf jaar ervaring met het inzetten van de datalogger. Het plaatsen en uitlezen wordt kosteloos verzorgd door Omgevingsdienst IJmond. Van u vragen we de adviezen uit het rapport op te volgen, waardoor u dus met een kleine investering direct rendement heeft!

Doet u mee?

Bent u ook benieuwd naar het stookgedrag van uw installatie en of u direct kunt gaan besparen? Meld u aan op internet. Na het maken van een afspraak, komt een energiespecialist van de omgevingsdienst bij u langs voor de installatie van de datalogger. Dit duurt ongeveer een half uur. De datalogger meet vervolgens gedurende één tot twee weken.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz