Geluidsoverlast door testen gasleiding

NIEUWS
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Omgeving Genieweg kan hinder ondervinden van testen die 24/7 doorgaan.

Afgelopen nacht was er geluid hoorbaar rondom de Genieweg in Beverwijk. Dit geluid was afkomstig van het testen van de aardgastransportleiding van N.V. Nederlandse Gasunie die wordt aangelegd tussen Beverwijk en Wijngaarden.

Gasunie is bezig met afrondende werkzaamheden voor de aanleg van de gastransportleiding tussen Beverwijk en Wijngaarden. De leidingen zijn gelegd en worden op dit moment getest. Dit wordt gedaan met water dat tot een druk van meer dan 100 bar in de leiding wordt geperst. Op deze manier wordt de sterkte van de leiding gecontroleerd en wordt gekeken of de leiding dicht is.

Na het testen met water wordt de gastransportleiding gedroogd met lucht. Maandagavond werd deze lucht aan de uiteinden van de leiding bij de Genieweg uit de leiding geperst waardoor een hard geluid geproduceerd werd. Het uitstromen van deze lucht kan voor de omgeving hinderlijk zijn, maar is niet gevaarlijk.

Het testen van de leiding tussen Beverwijk en Wijngaarden zal tot begin juni voortgezet worden. De komende twee weken is er nog kans op overlast voor de omgeving. Bij de werkzaamheden is voortdurend personeel aanwezig.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz