Gemeente Beverwijk Hartveilig

NIEUWS
Afbeeldingsresultaat voor aed
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – In 2014 is de gemeente gestart met het project Hartveilig Wonen.

Hartveilig Wonen is een netwerk van goed geschoolde geregistreerde vrijwilligers en voldoende beschikbare AED’s voor een dekkend systeem in de gemeente. Het streven was om verspreid over de gemeente Beverwijk 13 AED’s 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar te hebben. Met de inzet van een werkgroep, burgers en bedrijven is dit gelukt! Door een schenking van de Stichting Bewonerskern Pré Wonen IJmond van een AED met buitenkast aan de Wilgenhoflaan, is zelfs een 14e AED beschikbaar gekomen. Deze is bestemd voor de omgeving van het Binnenduingebied, een woonwijk in ontwikkeling.

In Beverwijk zijn nu 244 vrijwilligers en in Wijk aan Zee 27. Het streven is gemiddeld 20 vrijwilligers rond een AED-apparaat. Wij zijn daarom op zoek naar nog meer vrijwilligers. Iedereen die woont en/of werkt in de gemeente Beverwijk kan zich opgeven.

Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Een ambulance wordt gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Via het systeem van Hartveilig wonen ontvangen vrijwilligers via hun mobiel een bericht met daarin de locatie van het slachtoffer en/of de plek van de dichtstbijzijnde AED die opgehaald moet worden. Zij bieden deze acute hulp in veel gevallen wel. Het aantal sterfgevallen wordt hierdoor sterk verminderd.

Bijeenkomst
Op dinsdagavond 20 december om 19.30 uur willen wij in het Stadhuis aan het Stationsplein stilstaan bij wat wij tot nu toe hebben bereikt en hoe wij verder gaan om het dekkend netwerk in stand te houden. Wethouder Jaqueline Dorenbos opent deze bijeenkomst. De organisatie Hartveilig Wonen verzorgt een presentatie. Iedereen is van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Belangstellenden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen of door te bellen naar 0251-256310.

Aanmelden
Op Internet staat meer informatie over dit project. Inwoners kunnen zich daar ook aanmelden als vrijwilliger. Meer informatie is op te vragen via mail of 088-6254200.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz