Genomineerde scholen bekend

NIEUWS

BEVERWIJK – Op woensdagmiddag 31 mei wordt door de Noord-Hollandse gedeputeerde voor cultuur Jack van der Hoek bekend gemaakt welke basisschool zich Cultuurschool van Noord-Holland 2017 mag noemen.

Foto: Eigen foto Montessorischool Beverwijk

Dit jaar wordt weer een juryprijs én een publieksprijs uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijks ICC Netwerkdag, een middag speciaal voor Noord-Hollandse leerkrachten die het cultuuronderwijs coördineren op hun scholen. Inmiddels zijn de 3 scholen bekend die door zijn naar de finale: de Bosbeekschool uit Santpoort Noord, OBS De Boemerang uit Purmerend en Montessorischool Beverwijk.

Vorige week zijn deze 3 scholen bezocht door Nicky Meijerman, die van elke school een filmpje heeft gemaakt waaruit blijkt hoe zij werken aan cultuuronderwijs. Deze filmpjes worden op 31 mei vertoond tijdens de ICC Netwerkdag in de Stoomhal in Wormer. De Cultuurschoolprijs wordt vooraf gekozen door een deskundige jury, de publieksprijs wordt ter plekke na de filmpresentatie gekozen door de aanwezige leerkrachten.

De verkiezing van de Cultuurschool is een initiatief van Plein C, het bureau voor cultuuronderwijs in Noord-Holland. Plein C wil laten zien dat cultuuronderwijs méér is dan een leuk dagje uit: dat kinderen dankzij cultuuronderwijs hun omgeving leren begrijpen en hun eigen talenten ontdekken. Daarom reikt Plein C elk jaar een prijs uit aan een Noord-Hollandse basisschool die cultuur een centrale plek geeft in het onderwijs. De provincie Noord-Holland en het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunen de verkiezing.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz