Genomineerden bekend

NIEUWS

BEVERWIJK – Op dinsdag 17 november wordt tijdens het ondernemersnetwerkevent IJmond Onderneemt voor de derde maal de IJmond Duurzaam Award uitgereikt.

Genomineerden IJmond Duurzaam Award 2014
Holland & Barrett uit Beverwijk, VOF Rodenburghoeve uit Uitgeest en Daalimpex uit Velsen

Voor deze award zijn drie bedrijven genomineerd; Holland & Barrett uit Beverwijk, VOF Rodenburghoeve uit Uitgeest en Daalimpex uit Velsen. De bijeenkomst vindt plaats in de A9 Studio’s Uitgeest.

Duurzame bedrijfsvoering

De IJmond Duurzaam Award wordt uitgereikt aan het bedrijf dat, door de gehele bedrijfsvoering heen, bewust bezig is met duurzaam ondernemen. Denk daarbij aan energiebesparende maatregelen, energieopwekking, afvalscheiding, materiaalgebruik, duurzame mobiliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Bij de drie genomineerden komt dit zichtbaar terug. Colinda Hoegee, Managing Director Holland & Barrett: “Bij ons is duurzaamheid geen thema wat op de agenda staat. Het is een ‘way of living’.” Jan Karsten, hoofd technische dienst Daalimpex: “Voor onze nieuwbouw kozen we voor ‘state of the art’ met als resultaat het meest energiezuinige vrieshuis van heel Nederland.”

Voorbeeldfunctie

Wat bij alle drie de genomineerden direct opvalt is de bevlogenheid voor het duurzaam ondernemen en de wijze waarop zij invulling geven aan hun voorbeeldfunctie. Klaas Rodenburg van Rodenburghoeve: “Wij leiden zeer geregeld mensen rond, van jong tot oud, zodat ze zelf kunnen beleven hoe een biologisch dynamische veehouderij werkt.”

Jury

Een deskundige jury bepaalt welk bedrijf op 17 november met de IJmond Duurzaam Award naar huis gaat. Zij kijken daarvoor naar de onderdelen; verankering van duurzaamheid in de bedrijfsvoering, onderscheidend, voorbeeldfunctie en de mate waarin de 3 P’s (people, planet en profit) zijn afgedekt in de bedrijfsvoering en de aangeboden producten/diensten. De jury bestaat uit Tim De Rudder, bestuursvoorzitter Omgevingsdienst IJmond, Machiel van Westerhoven, directeur RIGO verffabriek en winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2014 en Bert Pannekeet, directeur Omgevingsdienst IJmond.

Belichten van successen

Naast deze drie genomineerden kent de IJmond steeds meer ondernemers die hun bedrijfsvoering verduurzamen. Op termijn levert dat hen veelal een besparing op, maar belangrijker; zij leveren daarmee een bijdrage aan het verbeteren van het milieu. Om deze bedrijven extra te belichten is de IJmond Duurzaam Award in het leven geroepen.

IJmond Onderneemt

Tijdens het ondernemersnetwerkevent IJmond Onderneemt worden in totaal drie awards uitgereikt. Naast de IJmond Duurzaam Award, worden ook de IJmond Werkt! Award en de IJmond Onderneemt Award uitgereikt. Voor alle awards zijn de genomineerden bekend. Meer daarover op de site. Op deze website kunnen ondernemers zich ook aanmelden voor deze bijeenkomst. Hoofdsponsor van het event is Rabobank IJmond.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz