Gezocht! Nieuw woord.

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Herstelwerkzaamheden langs de kust. 

De trap naar de radarbunker, hekken en de beschoeiing langs de paden naar het strand. Alles krijgt op dit moment een grondige opknapbeurt. Op naar de lente en het nieuwe strandseizoen. Funderingen voor de strandpaviljoens kunnen binnenkort weer bezoek krijgen van de paviljoens zelf die mede voor het typisch gezellig Wijk aan Zee gaan zorgen.

STRANDOPGANG1
Het nieuwe pad naar het strand

Het duinpad naar het strand bij duinpaviljoen Schoos, was blijkbaar ook aan een fikse opknapbeurt toe. Het knusse duinpad is in korte tijd ingeruild voor een weg van betonplaten. Om de vordering van dit groot onderhoud vast te leggen, is het noodzakelijk de foto te nemen vanaf de zijkant, om goed te kunnen zien hoe de betonplaten zijn gelegd en om een geel bord niet op de foto te krijgen.

STRANDOPGANG
Afgang?

Dan toch maar eens het bord bekijken om te zien wat er op staat. Na het lezen van de tekst, is het maar te hopen dat het nieuwe pad geen “afgang” gaat worden. En duinpaviljoen Schoos mag zich troosten. De bedoelde “afgang” op het bord slaat zeker niet op het bijzondere duinpaviljoen.

Nu wil het geval dat, zowel het woord “strandopgang” als het woord “strandafgang”, geen van beide voorkomen in de woordenlijsten die zijn goedgekeurd door de Taalunie. Deze twee woorden bestaan gewoonweg niet. Het is aan jullie om te gebruiken wat het beste in jullie gehoor ligt. Wat het wel moet zijn weet niemand.

Misschien een leuk idee om een nieuw woord te introduceren? Maar zeg zelf, afgang klinkt toch niet! Wij gaan lekker naar het strand, via de “afgang”.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

2 thoughts on “Gezocht! Nieuw woord.

  1. Betonnen platen liggen er al 50 jaar. Worden nu vernieuwd zonder ijzeren randen. En met ribbels tegen uitglijden. Voor de veiligheid dus

    1. Dank je Mary voor deze extra aanvulling. Prettig om te weten dat er opnieuw verbeteringen zijn aangebracht ten gunste van de veiligheid.

Comments are closed.