“Haal het gewoon uit de lucht.”

NIEUWS

Twee inwoners van gemeente Beverwijk vertellen over hun keuze voor zonnepanelen

Willem Verhoog Wijk aan Zee 

De zonnepanelenactie in de gemeente Beverwijk en de Heemskerkse Broekpolder zorgt voor een run op zonnepanelen. Tot nu toe hebben zo’n 1.000 inwoners interesse getoond en zijn er 600 offertes uitgeschreven. Hebben jullie al een aanvraag ingediend? Ruth Vermeulen (80+) uit Beverwijk en Jan Willem Verhoog (50) uit Wijk aan Zee vertellen graag waarom zij kozen voor zonnepanelen.

Installateur regelde alles

Ruth Vermeulen was een half jaar geleden met haar schoonzusje op vakantie. “Zij controleerde telkens steeds de opbrengst van haar zonnepanelen via haar tablet. Dat vond ik zo interessant!” Thuis raakte Vermeulen ook aan de praat met een buurman die zonnepanelen op zijn dak had liggen. Hierna was zij definitief om: mevrouw Vermeulen heeft enkele weken terug acht zwarte panelen op een plat dak laten plaatsen. “De installateur heeft alles voor mij geregeld, geen omkijken naar. Heel correct en prettig.”

Ruth Vermeulen is blij met de panelen, met voor haar als grootste voordeel het bijdragen aan het milieu. Ook vindt zij het heel belangrijk dat deze vorm van energieopwekking gericht is op de toekomst. En straks de lagere energierekening is mooi meegenomen. “Het is te gek, je haalt het gewoon uit de lucht!”

Onafhankelijkheid is fijn

Jan Willem Verhoog bezit twee woningen in Wijk aan Zee, waaronder zijn eigen huis. Op beide woningen samen liggen inmiddels in totaal 38 panelen. Hij tackelde tijdens een onlangs gehouden informatieavond over zonnepanelen in Wijk aan Zee een veel gestelde vraag: hoe zit dat met stof van zware industrie in de omgeving? “Wijk aan Zee is een superlocatie voor panelen. Met een bovengemiddeld aantal zonuren haal jij juist een hoger rendement dan ergens anders. Mijn panelen uit 1996 heb ik nooit schoongemaakt en zij produceren nog prima.”

Verhoogs energieverbruik was al laag, in zijn tweepersoonshuishouden staat geen enkel apparaat op stand-by. Door zijn interesse in zaken die de natuur jou geeft, installeerde hij in 1996 al zes panelen van in totaal 600 Wp. “Ik heb veel lagere lasten en heb er geen omkijken naar. Het geeft mij een goed gevoel dat ik mijn eigen energie kan opwekken.” Op zijn andere pand, een woonhuis voor vier met zomerhuis, heeft Verhoog ook inmiddels 30 panelen liggen. “Het verbruik was ontzettend hoog dus ik heb het huis geïsoleerd en gekozen voor zonnepanelen. De onafhankelijkheid wanneer jij jouw eigen energie opwekt is fijn.”

Unieke actie

Met de zonnepanelenactie in de gemeente Beverwijk biedt een collectief van regionale zonnepanelenleveranciers Greeny Bros., Solar Store en Visser Elektrotechniek inwoners de mogelijkheid om zonnepanelen in te kopen en te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Wanneer jij jezelf aanmeldt, maken zij een aanbod op maat, waarbij geheel vrijblijvend en gratis één van de specialisten langskomt voor vakkundig advies. Tevens kan de btw terug worden gevraagd bij de belastingdienst. Dit wordt binnen deze actie gratis verzorgd door een administratiekantoor. Het Duurzaam Bouwloket coördineert de actie voor de gemeente.

Deelname

Tot 23 april 2017 zijn vrijblijvende inschrijvingen mogelijk via Internet. Het actietraject gaat direct van start wanneer inschrijving. Ook bewoners van de Heemskerkse Broekpolder kunnen meedoen aan deze actie.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz