Hackathon

NIEUWS

NOORD-HOLLAND – Provinciale wegen klaar voor slimme auto’s door hackathon ‘Hack the Road’

De provincie Noord-Holland organiseert van 14 tot 16 september 2017 de hackathon ‘Hack the Road’ op het circuit van Zandvoort. Tijdens de hackathon krijgen verschillende teams 48 uur de tijd om een systeem te bouwen waarmee op de provinciale wegen verkeersinformatie overgebracht kan worden naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s. Aanmelden kan tot en met 13 september.

Hacketon
Tekst en foto: Provincie Noord-Holland

Het winnende team krijgt een reis naar Californië om daar hun prototype te presenteren aan geïnteresseerde overheden, bedrijven en universiteiten. ‘Hack the Road’ is een competitief evenement, waarbij creativiteit en innovatie voorop staan.

De provincie Noord-Holland wil de ‘slimme’ zelfrijdende auto zo goed mogelijk faciliteren. Informatie die van belang is voor de automobilist zoals gevaarlijke weersituaties of de huidige verkeerssituatie op de weg, wordt in de nabije toekomst naar slimme auto’s gecommuniceerd. Bij verkeershinder kan bijvoorbeeld de route of de gewenste rijsnelheid automatisch worden aangepast. Dit zorgt voor een efficiëntere maar bovenal ook voor een plezierige rijervaring. De provinciale wegen en wegen in het algemeen, zijn op dit moment nog niet klaar voor de slimme, zelfrijdende auto. De deelnemers aan ‘Hack the Road’ gaan hier verandering in brengen.

Ontwikkelaars, designers, programmeurs, infrastructuur experts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen kunnen zich tot en met 13 september aanmelden om deel te nemen aan de hackathon via Internet.

Voor het maken van hun prototype krijgen deelnemers toegang tot nieuwe technologieën zoals: Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT) en Augmented Reality (AR). De laatste dag van de hackathon, 16 september, pitchen de teams hun prototype aan een deskundige jury. Voor de top 3 is er onder andere een prijzenpot ter waarde van 20 duizend euro beschikbaar.

Met vragen over de hackathon ‘Hack the Road’ kan contact worden opgenomen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800  0200 600 (gratis) of via mail


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz