Hardlopen op de Afsluitdijk

NIEUWS

WIJK AAN ZEE –  Voor alle sporters van onze regio. 

In alle vroegte start op zondag 4 september de “Afsluitdijk Open”.

afsluitdijk
Foto: Rijkswaterstaat

De dijk gaat voor dag en dauw open voor duizenden hardlopers die de zonsopgang tegemoet lopen. Deelnemers kunnen een hele (32 km), halve (16 km) of kwart (8 km) Afsluitdijk toevoegen aan hun hardloop bucketlist. Geïnspireerd op de autoloze zondagen in de jaren ‘70 en de unieke ervaring van het Hollands licht op de dijk, wordt de dijk eenmalig teruggegeven aan jullie.

Dit mogen al onze hardlopers uit Wijk aan Zee en de rest van de IJmond natuurlijk niet missen. Ook publiek is erg welkom. Op vier locaties kan het publiek de renners aanmoedigen: bij Den Oever, Breezanddijk, Kornwerderzand en Zurich.

Wil jij ook meedoen of meedoen met aanmoedigen? Dan kunnen jullie jezelf aanmelden via Internet. Deelnemers en organisatie dragen een steentje bij aan de toekomst via een afdracht aan de Trombosestichting, tevens initiatiefnemer en Spieren voor Spieren.

In Kornwerderzand is tijdens de ‘Afsluitdijk Open’ van 04.00 tot 09.00 uur het informatiecentrum ‘De Afsluitdijk, nieuwe verhalen’ geopend. Hier wordt onder meer informatie gegeven over de dijkversterking, het inbouwen van de grootse pompen van Europa, de aanleg van een Vismigratierivier en de bouw van een Beleefcentrum, dat in 2018 haar deuren opent.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz