Het juiste “pad” bewandelen

NIEUWS

WIJK AAN ZEE 

Ingezonden foto’s

De toegangsweg, gemaakt om bij de nieuwbouw te komen, gaat dwars door een duin. Vreemder is, tijdens de open dag voor eventuele nieuwe bewoners, werd er op dit pas uitgegraven pad door bezoekers hoeveelheden asbest gevonden. Met deze informatie is geprobeerd om de instantie wakker te schudden die over dergelijke zaken gaat. Normaal gesproken wordt bij het vermoeden, of het daadwerkelijk vinden van asbest, aan alle alarmbellen getrokken. Mannen met witte pakken zetten het gebied af met lint om vervolgens een onderzoek in te stellen.

Bij het melden van de vondst van deze stukken asbest, was een eenvoudige opmerking volgens de instantie voldoende. “Vreemd dat dit nu gevonden is tijdens deze open dag. Onze inspecteur is daar wekelijks en is tot nu toe nog niets tegengekomen. Maar wij gaan wel even kijken, het is namelijk geen openbare weg, dus geen idee of wij er wat aan kunnen doen.”

Kan het zijn dat dit nieuw asbest is en nu in de nieuwbouw verwerkt zit? Dat zou niet mogelijk kunnen zijn. Maar stel eens voor dat dit wel het geval is, is er dan geen nauwkeurig onderzoek nodig? En zo nee, is het dan misschien asbest wat lange tijd verscholen heeft gelegen in het duin? Is er dan niet nog veel meer aanwezig? Wat is er ondertussen tijdens de bouw allemaal naar boven gekomen? Het Emma kinderhuis heeft daar gestaan. Zijn dit onder het zand geschoven resten van dit Emma kinderhuis?

Met bijzonder dank aan stichting Prentenkabinet van der Linden    Emma kinderhuis 1910 op de plaats van het huidige Zeeduin en de nieuwe bebouwing

Een terugkoppeling laat weten dat er gekeken is door de asbestspecialist maar dat er niets meer gevonden is. Het zal dan allemaal wel loslopen. Is dit een geval van de kop in het zand steken of wordt misschien iemand hier de hand boven het hoofd gehouden?


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz