Het spookt in de klokkentoren

NIEUWS

BEVERWIJK – Het blijf een vak, het luiden van kerkklokken.

Foto: Dirk-Jan Prins

Quasimodo, de gebochelde van de Notre Dame mocht er dan niet uitzien, het ging hem een stuk beter af dan de klokkenluider van de Wijkertoren afgelopen nacht.

Want klokslag 00.20u was het raak. De klokken van de Wijkertoren sloegen. En dit 4 keer. Het was overduidelijk geen mechanische aansturing. De ene klap was veel harder dan de anderen. Ook het ritme klopte niet echt. Probeer maar eens als een niet geoefende een draaiorgel te draaien. Resultaat is dan vals. Ook dit gebeurt er als iemand zomaar aan de touwen van een klokkentoren gaat sjorren. Na ongeveer 6 minuten was het weer raak. 14 slagen en de tweede en derde slag waren zo hard, dat het even leek dat de klokken uit de toren zouden vallen.

Nu is er vandaag een muziekfeest in de kerk. Of dit muziek is wat normaal gesproken in een kerk thuis hoort laten wij even in het midden. Hier zijn de meningen over verdeeld. Als deze muziek maar niet zo vals is als het luiden van de klokken. Maar misschien was dit luiden van de klokken wel het moment dat er voor de toren een ander tijdperk is ingeluid! Wie zal het zeggen!


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz